Saaristolaisleipä
Maltaisen makea saaristolaisleipä ei tarvitse ylleen kuin sipaisun voita, mutta loistoon se pääsee kalaruokien kumppanina. Valmista keralle esimerkiksi skagenröraa eli katkaraputahnaa tai graavattua siikaa.
Katso resepti »Rapukaudesta voi nauttia myös ilman perinteistä rapuillallista. Tämän reseptin avulla valmistuu maukas ja edullinen vaihtoehtoinen rapuherkku!
400-500 g lohifilettä (n. 100 -120 g lohifilettä henkeä kohti)
200 g jokiravun pyrstöjä
4 viipaletta vuokaleipää
1 dl murskattua mustapippuria
merisuolaa
tammenlehvä-salaattia
rucola-salaattia
ruohosipulia
vähän parmesan-juustoa
0,5 rkl oliiviöljyä
Poista lohesta kaikki ruodot ja rasvat, jotta saat kauniin punaisen lohipalan.
Mausta lohipala suolalla ja anna maustua noin 1,5 - 2 tuntia.
Tämän jälkeen kääri lohi tiukkaan kelmupakettiin. Laita uuninkestävään astiaan hieman vettä ja lohipaketti siihen.
Nosta lohipaketti 100 asteiseen uuniin ja anna lämmetä n. 5-8 minuuttia. Kuitenkin niin, että lohen sisälämpötila ei ylitä 25 astetta.
Jäähdytä nopeasti.
Poista kelmu ja pyörittele lohi kauttaaltaan pippuriseoksessa ja leikkaa sen jälkeen lohesta haluamasi kokoisia paloja. Asettele lautaselle salaatin lehdet, ruohosipuli, parmesan-juusto ja paahdetut leivät. Lopuksi asettele lohipalaset ja ravut leipien päälle.
Huom! Valmistusaika on n. 15 minuuttia + lohen maustumisaika.
Maltaisen makea saaristolaisleipä ei tarvitse ylleen kuin sipaisun voita, mutta loistoon se pääsee kalaruokien kumppanina. Valmista keralle esimerkiksi skagenröraa eli katkaraputahnaa tai graavattua siikaa.
Katso resepti »Monikäyttöinen katkaraputahna sopii täydellisesti saaristolaisleivän tai paahtoleivän ylle. Kokeile sitä myös uuniperunoiden tai blinien täytteenä. Nauti raikkaan Laroche-valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Merenelävät ja viini sopivat täydellisesti yhteen, mutta oikeanlaisen viinin valinta saattaa olla vaikeaa. Useat äyriäiset ja nilviäiset ovat niin maultaan kuin rakenteeltaan hyvin omaleimaisia. Lue lisää ja katso täsmäviinivinkit!
Lue lisää »Näitä viinimaailman todellisia klassikoita yhdistävät alkukirjaimen lisäksi pitkät perinteet viininviljelyssä sekä panostus laatuun. Lähde viinikirjoittaja Ilkka Sirénin mukana nojatuolimatkalle kolmelle historialliselle viinialueelle.
Lue lisää »