Sitruunan aromikkain osa on kuoressa, joten sitä kannattaa raastaa ruokien joukkoon. Täydennä helppoa ja raikasta sitruunapastaa tomaatilla ja kapriksilla ja nauti riittävän hapokkaan valkoviinin kanssa.
Raasta sitruunan kuori ja puserra sitruunoista mehu.
Kuumenna öljy kattilassa.
Lisää joukkoon sitruunan kuoret, mehu ja pilkotut tomaatit. Lisää joukkoon silputtua basilikaa, kaprista, tomaatti-chilikastike ja mausta pippurilla ja suolalla.
Hauduta 5 min ja sekoita kastike keitetyn pastan sekaan.
Yrttinen klassikkopasta on todella nopea valmistaa. Italialaiselle ruoalle italialainen viini - naturalmente!
Katso reseptiHelppo pasta syntyy vain muutamasta raaka-aineesta. Jos et löydä kaupasta tuoretta salviaa, vaihda se sitruunaan. Raasta tällöin sitruunankuoresta uloin, keltainen kerros ja purista mehu.
Katso reseptiVuohenjuustonokareilla viimeistelty pähkinäinen punajuuripasta loihtii sekä veden kielelle että tekijästään gourmettaitajan.
Katso reseptiKlassinen tomaattikastike ja pasta toimivat parhaiten toscanalaisen Chianti-viinin kanssa, sillä sen hapokkuus toimii hyvin tomaatin hapokkuuden kanssa.
Katso resepti