Sitruunapasta

Sitruunan aromikkain osa on kuoressa, joten sitä kannattaa raastaa ruokien joukkoon. Täydennä helppoa ja raikasta sitruunapastaa tomaatilla ja kapriksilla ja nauti riittävän hapokkaan valkoviinin kanssa.

Sitruunapasta + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

0 h 45 min

AINEKSET

  • 500 g kuivapastaa

  • 2 luomusitruunaa (yhden raastettu kuori)

  • 2 tomaattia pilkottuna

  • 2 dl chili-tomaattimurskaa

  • 2 rkl kapriksia

  • 1 dl oliiviöljyä

  • 50 g mustia oliiveja

  • basilikaa

  • suolaa

  • pippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Raasta sitruunan kuori ja puserra sitruunoista mehu.

    2. Kuumenna öljy kattilassa.

    3. Lisää joukkoon sitruunan kuoret, mehu ja pilkotut tomaatit. Lisää joukkoon silputtua basilikaa, kaprista, tomaatti-chilikastike ja mausta pippurilla ja suolalla.

    4. Hauduta 5 min ja sekoita kastike keitetyn pastan sekaan.