Pasta Arrabiata

Klassinen tomaattikastike ja pasta toimivat parhaiten toscanalaisen Chianti-viinin kanssa, sillä sen hapokkuus toimii hyvin tomaatin hapokkuuden kanssa.

Pasta Arrabiata + viinisuositus
logo

2 HLÖ

logo

0 h 45 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 2 kpl salottisipulia

  • 4 kpl valkosipulinkynttä

  • 3 kpl peperonchino chilin palkoja

  • 10 kpl kuorittua luumutomaattia

  • 2 dl oliiviöljyä

  • suolaa

  • valkopippuria

  • 1/2 dl raastettua parmesan-juustoa

  • 200 g penne tai tagliatelle-pastaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Freesaa pieneksi pilkottu sipuli, valkosipuli ja peperonchino-chilit pannulla.

    2. Lisää sekaan lohkotut tomaatit ja mausteet. Keitä noin 30 minuuttia.

    3. Keitä pasta kattilassa al dente -kypsyydelle ja valuta huolellisesti.

    4. Sekoita pasta kastikkeeseen sekaan ja ripottele annoksen päälle parmesanraastetta ja halutessasi leipäkrutonkeja.

Lue lisää pastan saloista

Pappardelle, farfalle vai rigatoni?

Myynnissä on hyllymetreittäin erilaisia pastamalleja. Pastapakettia ei kuitenkaan kannata valita sattumanvaraisesti, sillä malleista moni on suunniteltu juuri tietyntyyppisen kastikkeen – condimentin – pariksi.

Lue lisää pastan saloista>