Saltimbocca
Salvialla ja Prosciutto-kinkulla höystetyn saltimboccan nimi tulee italian sanoista saltare eli hypätä ja bocca eli suu. Tässä ohjeessa perinteisen vasikanlihan sijaan on käytetty broileria.
Katso resepti »Helppo pasta syntyy vain muutamasta raaka-aineesta. Jos et löydä kaupasta tuoretta salviaa, vaihda se sitruunaan. Raasta tällöin sitruunankuoresta uloin, keltainen kerros ja purista mehu.
200 g spagettia tai muuta pastaa
vettä
suola
2 rkl voita
1/2 nippu tuoretta salviaa
50 g parmesan-juustoa
suolaa & mustapippuria
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Ota desilitra keitinvettä talteen ennen kuin siivilöit pastan.
Sulata voi pannulla. Lisää salvianlehdet ja kuullota lehtiä pari minuuttia. Lisää pannulle siivilöity pasta sekä keitinvesi. Raasta päälle parmesanjuustoa ja rouhi suolaa ja pippuria.
Salvialla ja Prosciutto-kinkulla höystetyn saltimboccan nimi tulee italian sanoista saltare eli hypätä ja bocca eli suu. Tässä ohjeessa perinteisen vasikanlihan sijaan on käytetty broileria.
Katso resepti »Testaa Jukka Salmisen Parempaa pizzaa kotona -ruokakirjan simppeliä pizzaohjetta, joka on saanut inspiraation voi-salviapastasta. "Minusta pizza on parhaimmillaan yksinkertaisilla makuyhdistelmillä tehtynä." Nauti Prosecco-kuohuviinin kanssa.
Katso resepti »Kun maustat pastakastikkeen punaviinillä, se keittyy kasaan, tiivistyy maukkaaksi ja haihduttaa pois alkoholin valmistuksen aikana.
Katso resepti »Tällä pastalla selätetään nälkä! Nauti entrecote-pihvistä valmistettu pasta hedelmäisen punaviinin kanssa.
Katso resepti »