Pasta Arrabiata
Klassinen tomaattikastike ja pasta toimivat parhaiten toscanalaisen Chianti-viinin kanssa, sillä sen hapokkuus toimii hyvin tomaatin hapokkuuden kanssa.
Katso resepti »Vuohenjuustonokareilla viimeistelty pähkinäinen punajuuripasta loihtii sekä veden kielelle että tekijästään gourmettaitajan.
Kaupan valmiiksi kypsennetyt punajuuret sopivat loistavasti tähän pastaan. Ne löytyvät kaupan vihanneshyllystä. Sen sijaan kierrä säilykepurkkihylly kaukaa (paitsi nappaa pikaisesti mukaasi pieni purkillinen kapriksia.) Halutessasi voit vaihtaa vuohenjuuston fetaan tai murustella pastan päälle vaikkapa sinihomejuustoa.
200 g pastaa
vettä pastan keittämiseen
suola
4 kypsää punajuurta
½ dl saksanpähkinöitä
½ dl oliiviöljyä
1 tl kapriksia
suolaa ja mustapippuria
150 g pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä.
Paahda saksanpähkinöitä kuumalla ja kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä.
Lohko keitetyt punajuuret pienemmiksi ja mittaa ne, pähkinät, oliiviöljy sekä kaprikset tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon ja surauta tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ota desilitra pastan keitinvettä talteen ja siivilöi pasta. Sekoita tahna pastan joukkoon ja lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä sekaan, mikäli tahna tuntuu olevan liian jäykkää eikä sekoitu kunnolla pastan sekaan.
Lusikoi päälle vuohenjuustoa.
Klassinen tomaattikastike ja pasta toimivat parhaiten toscanalaisen Chianti-viinin kanssa, sillä sen hapokkuus toimii hyvin tomaatin hapokkuuden kanssa.
Katso resepti »Tällä pastalla selätetään nälkä! Nauti entrecote-pihvistä valmistettu pasta hedelmäisen punaviinin kanssa.
Katso resepti »Helppo pasta syntyy vain muutamasta raaka-aineesta. Jos et löydä kaupasta tuoretta salviaa, vaihda se sitruunaan. Raasta tällöin sitruunankuoresta uloin, keltainen kerros ja purista mehu.
Katso resepti »Yrteillä ja valkosipulilla marinoidut siiat saavat kaverikseen monipuolisen Riesling-viinin.
Katso resepti »