Passeli punajuuripasta

Vuohenjuustonokareilla viimeistelty pähkinäinen punajuuripasta loihtii sekä veden kielelle että tekijästään gourmettaitajan.

Passeli punajuuripasta ja viinisuositus
logo

2 HLÖ

logo

0 h 45 min

Kaupan valmiiksi kypsennetyt punajuuret sopivat loistavasti tähän pastaan. Ne löytyvät kaupan vihanneshyllystä. Sen sijaan kierrä säilykepurkkihylly kaukaa (paitsi nappaa pikaisesti mukaasi pieni purkillinen kapriksia.) Halutessasi voit vaihtaa vuohenjuuston fetaan tai murustella pastan päälle vaikkapa sinihomejuustoa.

AINEKSET

  • 200 g pastaa

  • vettä pastan keittämiseen

  • suola

  • 4 kypsää punajuurta

  • ½ dl saksanpähkinöitä

  • ½ dl oliiviöljyä

  • 1 tl kapriksia

  • suolaa ja mustapippuria

  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)

VALMISTUSOHJEET

    1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä.

    2. Paahda saksanpähkinöitä kuumalla ja kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä.

    3. Lohko keitetyt punajuuret pienemmiksi ja mittaa ne, pähkinät, oliiviöljy sekä kaprikset tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon ja surauta tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

    4. Ota desilitra pastan keitinvettä talteen ja siivilöi pasta. Sekoita tahna pastan joukkoon ja lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä sekaan, mikäli tahna tuntuu olevan liian jäykkää eikä sekoitu kunnolla pastan sekaan.

    5. Lusikoi päälle vuohenjuustoa.