Rapuja Savoyn tapaan

Kesäiltojen hämärtyessä on aika kutsua hyvät ihmiset koolle rapukesteihin. Näin keität kotimaiset jokiravut oikeaoppisesti.

Rapuja Savoyn tapaan + viinisuositus
Rapuja Savoyn tapaan + viinisuositus
logo

8+ HLÖ

logo

0 h 30 min

Huom! Valmistusaika on 20 minuuttia + maustumisaika

AINEKSET

  • 60 suomalaista jokirapua

VALMISTUSOHJEET

    1. Tarkista, että ravut ovat elossa ja pese ne huolella. Anna rapujen levähtää hetki kädenlämpöisessä vedessä. Tämä ehkäisee saksien irtoamisen.

KEITINLIEMI

AINEKSET

  • 10 l vettä

  • 350 g karkeaa merisuolaa

  • 10 palaa sokeria

  • 2 punttia kruunutilliä

VALMISTUSOHJEET

    1. Lisää kiehuvaan veteen suola, sokeri ja yksi tillipuntti. Kaada ravut voimakkaasti kiehuvaan veteen ja keitä 3 minuuttia siitä, kun vesi on alkanut uudelleen kiehua.

    2. Nosta ravut varovasti astiaan ja kaada keitinliemi rapujen päälle. Poista kiehunut tillipuntti ja lisää uusi liemen joukkoon. Jäähdytä ravut liemessään jääkaapissa mahdollisimman nopeasti. Tarjoile seuraavana päivänä paahtoleivän ja tillisilpun kanssa.

Resepti

ruokatoimittaja Tiina Rantanen