Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg

Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg


Vivahteikas & Ryhdikäs

Label: Rasvainen kalaLabel: Simpukat, Osterit, KampasimpukatLabel: BlinitLabel: Sienet

19,99 €

Löydä Alkosta

Moneen kertaan palkittu tyylikäs Alsacen huippuviini. Viinilehdeltä neljä tähteä ja Harmoninen, laadultaan erinomainen -maininta.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Vaalea oljenkeltainen.

Tuoksu

Hedelmäisessä ja avoimessa tuoksussa on keltaista omenaa, persikkaa, hunajamelonia ja makeaa mausteisuutta.

Maku

Kuiva maku on kypsän hedelmäinen ja siitä löytyy kukkaista parfyymisyyttä ja sitruksisuutta. Hieman öljyinenkin suutuntuma saa ryhtiä reilusta hapokkuudesta.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Täydellinen kumppani blineille sekä runsaille kala- ja äyriäisruoille.

Valmistus

Rypäleet tähän tyylikkääseen Riesling-viiniin poimitaan käsin Muenchbergin Grand Cru -tarhoilta, jotka sijaitsevat 10 kilometrin päässä Dambach-la-Villen kylästä. Maaperä on vulkaaninen ja tuottaa upean mineraalisia Riesling-viinejä. Viini on käytetty ensin viileässä terästankissa perinteisin menetelmin ja tämän jälkeen se on jätetty kypsymään kahdeksaksi kuukaudeksi terästankkiin sekä pullotuksen jälkeen puoleksi vuodeksi varastoon.

Tarina

Itävallasta Alsaceen kotiutuneen Gisselbrechtin perheen tarina juontaa juurensa 1600-luvulle asti, jolloin perhe viljeli viiniä omistamillaan tarhoilla ja naapuriensa tapaan myivät valmistamansa viinit bulkkina. Vuonna 1936 perheyrityksen johdosta otti vastuun Willy Gisselbrecht, jota pidettiin omana aikanaan visionäärinä ja rohkeana miehenä. Willy Gisselbrecht teki päätöksen perheen tuottamien viinien itsenäisestä pullotuksesta ja myynnistä. Päätös oli oikea, sillä tänä päivänä Gisselbrecht on yksi maineikkaimmista viinintuottajista Alsacessa. Gisselbrecht omistaa nykyisin 18 hehtaaria viinitarhoja Dambach-La-Villen kylän ympäristössä. Perheen kruununjalokivi ovat grand cru -palstat Franksteinin tarhalla. Négociant-tuottajien tapaan Gisselbrecht myös ostaa rypäleitä paikallisilta tuottajilta, muun muassa Muenchberg-viinitarhan grand cru -palstoilta. Gisselbrechtin viineistä yli puolet menee vientiin ja maineikkaan viinitilan asiakkaita ovat yksityiset viiniharrastajat, korkeatasoiset ravintolat sekä viinikaupat. Dambach-La-Villessä sijaitsevalla Gisselbrechtin viinitilalla syntyy vuosittain noin miljoona pulloa viiniä. Tänä päivänä Gisselbrechtin viinien valmistuksesta vastaa Philippe Gisselbrecht, joka on valmistunut viinintekijäksi Burgundissa. Ennen asettumistaan töihin perheensä viinitilalle vuonna 1993, mies hankki työkokemusta monelta eri Ranskan alueelta kuten Burgundi, Beaujolais ja Champagne. Viinifanaatikoksi ja väsymättömäksi työntekijäksi kuvailtu mies uskoo, että Alsacen salaisuus ovat lukuisat eri lajikkeet ja niiden viljely kullekin lajikkeelle parhaiten soveltuvalla palstalla. Gisselbrechtin alaisuudessa toimii Koenig Winery, joka yksi merkittävimmistä kosher-viinien tuottajista Ranskassa.

Tuoteryhmä

Valkoviinit

Alkoholipitoisuus

12,5 %

Alkon tuotenumero

591987

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Willy Gisselbrecht

Suljenta

Luonnonkorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

France - Alsace - Alsace Grand Cru

Sokeripitoisuus

4 g/litra

Rypäleet

Riesling

Makeus

Kuiva

Tuotenumero

1038906