Lohi-raparpericrudo rakuunamajoneesilla
Kokeile perinteisen graavatun lohen sijaan ihanan raikasta lohi-raparpericrudoa. Nauti tyylikään roseeviinin tai valkoviinin kanssa!
Katso resepti »Kokonainen grillattu lohifilee saa herkullisen kiillon aprikoosimarmeladista.
0 h 30 min
1 lohifilee nahkoineen (1-1 1/2 kg)
4 rkl aprikoosimarmeladia
3 rkl öljyä
1 lime
noin 1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa, ruohosipulia ja persiljaa)
Ota lohi huoneenlämpöön. Sekoita aprikoosimarmeladi, öljy, limen mehu ja raastettu kuori keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
Voitele lohen lihapuoli glaseerauksella. Aseta alumiinifolion päälle leivinpaperiarkki ja laita lohi leivinpaperin päälle.
Grillaa epäsuoralla lämmöllä noin 20 minuuttia. Jos grilliä ei ole käytettävissä, kypsennä lohi uunissa 175°C:ssa noin 20 minuuttia.
Hienonna tuoreet yrtit ja painele niitä lämpimän lohen pinnalle. Tarjoile joko lämpimänä tai kylmänä.
3 dl kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
2 rkl majoneesia
1/2 dl hienonnettua tilliä
1 sitruunan mehu
1 tl yrttisuolaa
Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään.
Anna kastikkeen maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
Kokeile perinteisen graavatun lohen sijaan ihanan raikasta lohi-raparpericrudoa. Nauti tyylikään roseeviinin tai valkoviinin kanssa!
Katso resepti »Tämä savustettu tai grillattu lohi saa makua cajun-mausteesta sekä raikkaasta limekastikkeesta. Nauti rosee- tai valkoviinin kanssa!
Katso resepti »Grillattu tai paahdettu lohi saa viereensä mausteisen salsan. Eksoottista makumaailmaa tukee aromaattinen valkoviini.
Katso resepti »Kokkaa Nederburg-viinin ja Louise Meruksen matkassa. Helposti marinoituun grilliloheen sopii herkullisesti hedelmäisen pirteä aprikoosisalsa.
Katso resepti »