Grillattu lohifilee aprikoosiglaseerauksella ja kermaviilikastikkeella

Kokonainen grillattu lohifilee saa herkullisen kiillon aprikoosimarmeladista. Se sopii erinomaisesti juhannusbuffetin herkuksi.

logo

0 h 30 min

Lohifilee aprikoosiglaseerauksella:

AINEKSET

  • 1 lohifilee nahkoineen (1-1 1/2 kg)

  • 4 rkl aprikoosimarmeladia

  • 3 rkl öljyä

  • 1 lime

  • noin 1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa, ruohosipulia ja persiljaa)

VALMISTUSOHJEET

    1. Ota lohi huoneenlämpöön. Sekoita aprikoosimarmeladi, öljy, limen mehu ja raastettu kuori keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.

    2. Voitele lohen lihapuoli glaseerauksella. Aseta alumiinifolion päälle leivinpaperiarkki ja laita lohi leivinpaperin päälle.

    3. Grillaa epäsuoralla lämmöllä noin 20 minuuttia. Jos grilliä ei ole käytettävissä, kypsennä lohi uunissa 175°C:ssa noin 20 minuuttia.

    4. Hienonna tuoreet yrtit ja painele niitä lämpimän lohen pinnalle. Tarjoile joko lämpimänä tai kylmänä.

Kermaviilikastike:

AINEKSET

  • 3 dl kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia

  • 2 rkl majoneesia

  • 1/2 dl hienonnettua tilliä

  • 1 sitruunan mehu

  • 1 tl yrttisuolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään.

    2. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.