Lohi-raparpericrudo rakuunamajoneesilla

Kokeile perinteisen graavatun lohen sijaan ihanan raikasta lohi-raparpericrudoa. Nauti tyylikään roseeviinin tai valkoviinin kanssa!

Lohi-raparpericrudo_rakuunamajoneesilla
logo

4

logo

2 h 0 min

Rakuunamajoneesi:

AINEKSET

  • 1 kananmuna (huoneenlämpöisenä)

  • 1 tl dijoninsinappia

  • 2 tl valkoviinietikkaa

  • 2,5 dl rypsiöljyä

  • 1/2 tl suolaa

  • 1,5 punttia tuoretta rakuunaa silputtuna

  • 1 iso valkosipulinkynsi viipaloituna

  • 1 rkl sitruunanmehua

VALMISTUSOHJEET

    1. Riko kananmuna sauvasekoittimen kapeaan, korkeaan kulhoon.

    2. Lisää sinappi, suola ja valkoviinietikka.

    3. Aseta sauvasekoitin astiaan niin, että keltuainen jää terän alle. Kaada päälle öljy. Käynnistä sauvasekoitin ja pidä se pohjassa paikoillaan, kunnes vaaleaa majoneesia muodostuu. Nosta sekoitinta hitaasti kohti pintaa, samalla kun seos paksunee.

    4. Lisää majoneesin joukkoon sitruunanmehu, rakuuna ja valkosipuli ja surauta tasaiseksi.

Lohi-raparpericrudo:

AINEKSET

  • 400 g raparperia

  • 1,5 dl vettä

  • 1,5 tl sokeria

  • n. 500–600 g tuoretta ruodotonta lohi- tai taimenfileetä

  • 2 sitruunan mehu

  • sormisuolaa

  • 1 tuore jalopeno

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmistele ensin raparperiliemi. Pilko suurin osa raparperista kuorineen (jätä noin 10 cm pätkä tarjoiluun) reiluiksi paloiksi, siirrä kattilaan ja lisää 1,5 dl vettä.

    2. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes raparperi pehmenee ja luovuttaa reilusti lientä. (Jos nestettä vaikuttaa haihtuvan liikaa, lisää vettä ja vähennä lieden lämpöä. Älä kuitenkaan lisää enää keittämisen loppupuolella, jottei raparperiliemestä tule mautonta.)

    3. Siivilöi neste talteen (säästä mäski vaikkapa aamupalajogurtin joukkoon). Siirrä sivuun jäähtymään.

    4. Kuori jäljelle jäänyt pala raparperia ja siivuta ohuelti. Siirrä pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon 1,5 tl sokeria. Siirrä sivuun tekeytymään.

    5. Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi ja asettele yhdeksi kerrokseksi tarjoiluvadille. Kaada siivuille jäähtynyt vaaleanpunainen raparperiliemi. Purista vielä päälle sitruunoiden mehu ja lisää muutama ripaus sormisuolaa.

    6. Viipaloi jalopeno ja poista siemenet. Levitä lohelle. Levitä samoin myös sokeroidut raparperipalat.

    7. Lusikoi kruunuksi rakuunamajoneesinokareita ja koristele halutessasi tuoreella rakuunalla (majoneesia jää yli, tarjoile annoksen ohella tai säilö jääkaapissa muuhun käyttöön).

    8. Anna lohen vielä marinoitua noin 20–30 minuuttia kylmässä ennen tarjoilua.

Ohje & kuva: SUVI-bookazine / Viola Virtamo