Herukkapannacottapiiras

Mukavan kirpsakka ja vegaaninen herukkapannacottapiiras nautitaan italialaisen Moscato d'Asti jälkiruokaviinin kanssa.

Herukkapannacottapiiras
logo

10

Pohja:

AINEKSET

  • 200 g digestive-keksejä

  • 80 g maidotonta margariinia (sulatettuna)

VALMISTUSOHJEET

    1. Murskaa keksit käsin tai tehosekoittimella sileäksi jauheeksi.

    2. Sekoita sulan margariinin kanssa ja painele irtopohjapiirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.

    3. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte:

AINEKSET

  • 5 dl kookosmaitoa

  • 2 tl agar-agarjauhetta

  • 3/4 dl vaahterasiirappia

  • 2 tl vaniljauutetta

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita kattilassa 2,5 dl kookosmaitoa ja lisää agar-agar. Kiehauta ja keitä sitten keskilämmöllä 2 minuutin ajan, välillä sekoittaen.

    2. Nosta kattila pois liedeltä, sekoita joukkoon siirappi, vaniljauute ja loppu kookosmaito.

    3. Kaada heti piirakkapohjan päälle ja siirrä varovasti jääkaappiin jähmettymään 1–2 tunniksi (tai yön yli, jos valmistelet piirakan etukäteen).

Hyytelö:

AINEKSET

  • 2,5 dl mustaviinimarjatäysmehua

  • (vettä)

  • 1 tl agar-agarjauhetta

  • Koristeluun reilusti punaisia (tai mustia/valkoisia) viinimarjoja

VALMISTUSOHJEET

    1. Jos haluat mustaviinimarjahyytelökerroksesta ihanan kirpeän ja voimakkaan, käytä hyytelöön mustaviinimarjatäysmehua sellaisenaan eli laimentamattomana. Jos haluat hyytelöstä miedomman, laimenna mehua vedellä ja käytä laimennettua mehua 2,5 dl.

    2. Lisää mehu kattilaan agar-agarin kanssa. Keitä 2 minuutin ajan, usein sekoittaen.

    3. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada pannacottapiiraan päälle.

    4. Nosta jääkappiin 2 tunniksi, kunnes pinta on jähmettynyt.

    5. Irrota piiras varovasti vuoan reunoista ja pohjasta ja liu’uta tarjoiluvadille. Koristele viinimarjoilla.

suvi_bookazine

Ohje & kuva: SUVI-bookazine / Viola Virtamo

Cozy Publishingin tuottama hurmaava SUVI-bookazine on täynnä kesäistä inspiraatiota ja vinkkejä lomailuun ympäri Suomen. Saatavilla kesän 2023 lehtipisteissä ympäri Suomen.