Mukavan kirpsakka ja vegaaninen herukkapannacottapiiras nautitaan makean kuohuviinin kanssa.
Italia | Lempeä & Makeahko
10
Murskaa keksit käsin tai tehosekoittimella sileäksi jauheeksi.
Sekoita sulan margariinin kanssa ja painele irtopohjapiirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.
Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Sekoita kattilassa 2,5 dl kookosmaitoa ja lisää agar-agar. Kiehauta ja keitä sitten keskilämmöllä 2 minuutin ajan, välillä sekoittaen.
Nosta kattila pois liedeltä, sekoita joukkoon siirappi, vaniljauute ja loppu kookosmaito.
Kaada heti piirakkapohjan päälle ja siirrä varovasti jääkaappiin jähmettymään 1–2 tunniksi (tai yön yli, jos valmistelet piirakan etukäteen).
Jos haluat mustaviinimarjahyytelökerroksesta ihanan kirpeän ja voimakkaan, käytä hyytelöön mustaviinimarjatäysmehua sellaisenaan eli laimentamattomana. Jos haluat hyytelöstä miedomman, laimenna mehua vedellä ja käytä laimennettua mehua 2,5 dl.
Lisää mehu kattilaan agar-agarin kanssa. Keitä 2 minuutin ajan, usein sekoittaen.
Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada pannacottapiiraan päälle.
Nosta jääkappiin 2 tunniksi, kunnes pinta on jähmettynyt.
Irrota piiras varovasti vuoan reunoista ja pohjasta ja liu’uta tarjoiluvadille. Koristele viinimarjoilla.
Ohje & kuva: SUVI-bookazine / Viola Virtamo
Erivärisistä ja kokoisista tomaateista, burrata-juustosta ja nopeasta yrttikastikkeesta saat helposti kauniin italialaishenkisen annoksen.
Katso reseptiKokeile perinteisen graavatun lohen sijaan ihanan raikasta lohi-raparpericrudoa. Nauti tyylikään roseeviinin tai valkoviinin kanssa!
Katso reseptiPiristä varhaisperunoita raikkaalla ranskankermakastikkeella ja retiiseillä!
Katso resepti