Herukkapannacottapiiras
Mukavan kirpsakka ja vegaaninen herukkapannacottapiiras nautitaan makean kuohuviinin kanssa.
Katso resepti »Piristä varhaisperunoita raikkaalla ranskankermakastikkeella ja retiiseillä!
n. 500 g varhaisperunoita
nippu retiisejä
1 kevätsipuli
pieni nippu ruohosipulia
2 rkl kapriksia
Pese perunat. Lisää kattilaan vettä (sen tulee vain juuri ja juuri peittää perunat) ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää perunat ja anna keittyä kannen alla noin 15–20 minuuttia, perunoiden koosta riippuen. Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois ja jätä perunat kattilaan. Asettele niiden päälle pala talouspaperia, imemään ylimääräisen kosteuden. Sulje kansi ja siirrä sivuun odottamaan.
Valmistele muut raaka-aineet. Pese ja puolita (tai siivuta) retiisit. Silppua kevätsipuli, ruohosipuli ja kaprikset.
Nostele perunat yhdeksi kerrokseksi tarjoiluvadille, jonka pohjalla on ranskankermakastike (ks. ohje alla). Asettele sekaan retiisit. Ripottele päälle silputut kevätsipulit, kaprikset ja ruohosipuli. Viimeistele annos halutessasi syötävillä kehäkukan terälehdillä.
150 g crème fraîchea
½ sitruunan mehu
1/2 tl dijoninsinappia
1/2 tl juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia
Suolaa
Valmista ranskankermakastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Levitä tarjoiluvadin pohjalle.
Ohje & kuva: SUVI-bookazine / Viola Virtamo
Mukavan kirpsakka ja vegaaninen herukkapannacottapiiras nautitaan makean kuohuviinin kanssa.
Katso resepti »Kokeile perinteisen graavatun lohen sijaan ihanan raikasta lohi-raparpericrudoa. Nauti tyylikään roseeviinin tai valkoviinin kanssa!
Katso resepti »Erivärisistä ja kokoisista tomaateista, burrata-juustosta ja nopeasta yrttikastikkeesta saat helposti kauniin italialaishenkisen annoksen. Viimeistele nautinto tietenkin Prosecco-kuohuviinillä!
Katso resepti »