Uudet perunat ranskankermalla

Piristä varhaisperunoita raikkaalla ranskankermakastikkeella ja retiiseillä!

Uudet_perunat_ranskankermalla
logo

4

logo

0 h 40 min

Varhaisperunat:

AINEKSET

  • n. 500 g varhaisperunoita

  • nippu retiisejä

  • 1 kevätsipuli

  • pieni nippu ruohosipulia

  • 2 rkl kapriksia

VALMISTUSOHJEET

    1. Pese perunat. Lisää kattilaan vettä (sen tulee vain juuri ja juuri peittää perunat) ja kuumenna kiehuvaksi.

    2. Lisää perunat ja anna keittyä kannen alla noin 15–20 minuuttia, perunoiden koosta riippuen. Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois ja jätä perunat kattilaan. Asettele niiden päälle pala talouspaperia, imemään ylimääräisen kosteuden. Sulje kansi ja siirrä sivuun odottamaan.

    3. Valmistele muut raaka-aineet. Pese ja puolita (tai siivuta) retiisit. Silppua kevätsipuli, ruohosipuli ja kaprikset.

    4. Nostele perunat yhdeksi kerrokseksi tarjoiluvadille, jonka pohjalla on ranskankermakastike (ks. ohje alla). Asettele sekaan retiisit. Ripottele päälle silputut kevätsipulit, kaprikset ja ruohosipuli. Viimeistele annos halutessasi syötävillä kehäkukan terälehdillä.

Ranskankermakastike:

AINEKSET

  • 150 g crème fraîchea

  • ½ sitruunan mehu

  • 1/2 tl dijoninsinappia

  • 1/2 tl juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia

  • Suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista ranskankermakastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

    2. Levitä tarjoiluvadin pohjalle.

Ohje & kuva: SUVI-bookazine / Viola Virtamo