Resepti & kuva: Taste of Nikinmäki
Taste of Nikinmäki blogaaja ja kokki Henri Heinonen tekee "safkaa ranteet lukossa" suurella intohimolla.
Tämä savustettu tai grillattu lohi saa makua cajun-mausteesta sekä raikkaasta limekastikkeesta. Nauti rosee- tai valkoviinin kanssa!
3 litraa vettä
3 dl karkeaa suolaa
1 lohifile
cajun maustetta
1 dl juoksevaa hunajaa
öljyä
Mittaa kattilaan vesi ja suola ja kiehauta kunnes suola on liuennut. Jäähdytä suolavesi ja laita jääkaappiin odottamaan.
Laita lohifile suolaveteen noin 35 minuutiksi. Jos kyseessä on pienempi pala tai kirjolohi, lyhyempi aika riittää eli 15-20 minuuttia.
Huuhtele pinta ja kuivaa kala suolauksen jälkeen.
Lisää pintaan oman maun mukainen määrä cajun maustetta esim. Poppamiehen.
Valmista lohi grillissä tai savustimessa miedossa lämmössä (80-100 astetta) pari tuntia tai vaihtoehtoisesti uunissa.
Laita kattilaan 1 dl juoksevaa hunajaa ja tilkka öljyä ja kuumenna. Voitele kalan pinta hunajalla ja anna olla vielä 5-10 minuuttia kypsennyksessä.
Valmiin lohen voi tarjoilla suoraan lämpinä tai jäähdyttää ja laittaa jääkaappiin ja tarjoilla kylmänä seuraavana päivänä.
1 dl majoneesia
1 dl turkkilaista jogurttia
2 limeä
hunajaa
ripaus suolaa
Mittaa kulhoon majoneesi ja jogurtti, raasta 2 limen kuoret ja 1 limen mehut sekaan ja sekoita.
Lisää hyppysellinen suolaa ja ½ rkl juoksevaa hunajaa. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan.
Leikkaa toisesta raastetusta limesta ohuita siivuja kalan päälle koristeeksi.
Taste of Nikinmäki blogaaja ja kokki Henri Heinonen tekee "safkaa ranteet lukossa" suurella intohimolla.
Sitruunaruoho ja aasian maut tuovat eksotiikkaa paistetuista jättiravun pyrstöistä koottuun leipään. Nauti Riesling-valkoviinn kanssa.
Katso resepti »Bourbon-viskissä marinoitua entrecotea täydentää tietenkin Bourbon-tynnyreissä kypsytetty muhkea argentiinalainen punaviini.
Katso resepti »Mitä raikasta ja herkullista lasiin tänä kesänä? Kurkkaa kuohu-, valko- ja roseeviinisuosituksemme kesän eri hetkiin!
Lue lisää »