Cajunlohi & limekastike

Tämä savustettu tai grillattu lohi saa makua cajun-mausteesta sekä raikkaasta limekastikkeesta. Nauti rosee- tai valkoviinin kanssa!

Cajunlohi & limekastike
logo

4

logo

5 h 0 min

Cajunlohi

AINEKSET

  • 3 litraa vettä

  • 3 dl karkeaa suolaa

  • 1 lohifile

  • cajun maustetta

  • 1 dl juoksevaa hunajaa

  • öljyä

VALMISTUSOHJEET

    1. Mittaa kattilaan vesi ja suola ja kiehauta kunnes suola on liuennut. Jäähdytä suolavesi ja laita jääkaappiin odottamaan.

    2. Laita lohifile suolaveteen noin 35 minuutiksi. Jos kyseessä on pienempi pala tai kirjolohi, lyhyempi aika riittää eli 15-20 minuuttia.

    3. Huuhtele pinta ja kuivaa kala suolauksen jälkeen.

    4. Lisää pintaan oman maun mukainen määrä cajun maustetta esim. Poppamiehen.

    5. Valmista lohi grillissä tai savustimessa miedossa lämmössä (80-100 astetta) pari tuntia tai vaihtoehtoisesti uunissa.

    6. Laita kattilaan 1 dl juoksevaa hunajaa ja tilkka öljyä ja kuumenna. Voitele kalan pinta hunajalla ja anna olla vielä 5-10 minuuttia kypsennyksessä.

    7. Valmiin lohen voi tarjoilla suoraan lämpinä tai jäähdyttää ja laittaa jääkaappiin ja tarjoilla kylmänä seuraavana päivänä.

Limekastike

AINEKSET

  • 1 dl majoneesia

  • 1 dl turkkilaista jogurttia

  • 2 limeä

  • hunajaa

  • ripaus suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Mittaa kulhoon majoneesi ja jogurtti, raasta 2 limen kuoret ja 1 limen mehut sekaan ja sekoita.

    2. Lisää hyppysellinen suolaa ja ½ rkl juoksevaa hunajaa. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan.

    3. Leikkaa toisesta raastetusta limesta ohuita siivuja kalan päälle koristeeksi.