Resepti & kuva: Taste of Nikinmäki
Taste of Nikinmäki blogaaja ja kokki Henri Heinonen tekee "safkaa ranteet lukossa" suurella intohimolla.
Possun ribsien valmistus grillissä vie aikaa, mutta palkitsee maullaan. Nämä kruunataan vaniljaisella rommi-glazella sekä argentiinalaisella punaviinillä.
4 riviä ribsejä (baby back)
suolaa & pippuria
öljy
Poista ribseistä luunpuolelta kalvo. Öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita ribsit 100 asteiseen grilliin 3 tunniksi epäsuoraan lämpöön. Valmista sillä aikaa bbq glaze penslausta varten.
Kun ribsit ovat olleet 3 tuntia grillissä, penslaa ne glazella ja kääri folioon. Laita foliopaketissa ribsit takaisin grilliin ja nosta lämpö 120-130 asteeseen epäsuoraan lämpöön ja pidä niitä siellä 2 tuntia.
Kun ribsit ovat olleet tunnin grillissä foliossa, valmista perunasalaatti ks. ohje alla.
Ota ribsit pois grillistä 2 tunnin jälkeen ja laita suoraan lämpöön ja penslaa glazella muutamaan kertaan. Varo polttamasta pintoja, glazessa on reilusti sokeria.
Sekoita kuumat perunat salaattiainesten joukkoon ja laita tarjolle valmiiden ribsien kera.
2 dl rommia
2 dl fariinisokeria
3 dl vanilja colaa
1 dl HP kastiketta
1 tl Tabasco chipotlekastiketta
1 vaniljatanko
suolaa
Keitä glaze eli mittaa kattilaan rommi ja fariinisokeri. Keitä pikkuhiljaa noin puoleen, varo polttamasta sokeria pohjaan. Lisää loput kastikkeen ainekset joukkoon ja keittele miedolla kasaan kunnes liemestä on tullut siirappimaista.
1 kg Lapin puikulaperunaa
2 dl kreikkalaista jugurttia
2 dl majoneesia
50 g gruyere juustoa raastettuna
3-4 jalapenoa
1 puntti korianteria
2 kevätsipulin vartta
1 limen kuori raastettuna
1 tl dijon sinappia
Pese perunat hyvin ja leikkele niistä sopivia kiekkoja. Laita kulhoon ja mausta 2 rkl öljyä, suolalla ja pippurilla. Laita vuoassa 180 asteeseen uuniin noin 45 minuutiksi, kunnes ovat ruskistuneet kullankeltaisiksi.
Silppua perunasalaattia varten jalapenot, kevätsipuli ja korianteri.
Laita kulhoon ja sekoita joukkoon muut ainekset. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
Taste of Nikinmäki blogaaja ja kokki Henri Heinonen tekee "safkaa ranteet lukossa" suurella intohimolla.
Bourbon-viskissä marinoitua entrecotea täydentää tietenkin Bourbon-tynnyreissä kypsytetty muhkea argentiinalainen punaviini.
Katso resepti »Rommimarinoidut ribsit vai grillatut vartaat? Tutustu suosittujen 19 Crimes -viinien tarinaan ja katso niille sovitetut grillireseptit.
Lue lisää »Rohkean runsas ja paahteisen puolikuiva 19 Crimes Chardonnay -valkoviini sopii mehevästi maustettujen kanavartaiden viereen. Tai kokeile aavistuksen jäännössokeria sisältävää 19 Crimes Red -viiniä.
Katso resepti »Vain harvat viinit saavat Viinilehdeltä hinta-laatusuhteeltaan parhaimman mahdollisen arvion eli Löytö. Kokosimme suosikit!
Lue lisää »