Vaniljaiset Rommibbq ribsit & lämmin perunasalde

Possun ribsien valmistus grillissä vie aikaa, mutta palkitsee maullaan. Nämä kruunataan vaniljaisella rommi-glazella sekä Löytö-punaviini Malkinalla.

ribsit
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

Ribsit

AINEKSET

  • 4 riviä ribsejä (baby back)

  • suolaa & pippuria

  • öljy

VALMISTUSOHJEET

    1. Poista ribseistä luunpuolelta kalvo. Öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita ribsit 100 asteiseen grilliin 3 tunniksi epäsuoraan lämpöön. Valmista sillä aikaa bbq glaze penslausta varten.

    2. Kun ribsit ovat olleet 3 tuntia grillissä, penslaa ne glazella ja kääri folioon. Laita foliopaketissa ribsit takaisin grilliin ja nosta lämpö 120-130 asteeseen epäsuoraan lämpöön ja pidä niitä siellä 2 tuntia.

    3. Kun ribsit ovat olleet tunnin grillissä foliossa, valmista perunasalaatti. Pese perunat hyvin ja leikkele niistä sopivia kiekkoja. Laita kulhoon ja mausta 2 rlk öljyä, suolalla ja pippurilla. Laita vuoassa 180 asteeseen uuniin noin 45 minuutiksi, kunnes ovat ruskistuneet kullankeltaisiksi.

    4. Ota ribsit pois grillistä 2 tunnin jälkeen ja laita suoraan lämpöön ja penslaa glazella muutamaan kertaan. Varo polttamasta pintoja, glazessa on reilusti sokeria.

    5. Sekoita kuumat perunat salaattiainesten joukkoon ja laita tarjolle valmiiden ribsien kera. Nauti Trapiche Malkina -punaviinin kanssa.

Bbq glaze

AINEKSET

  • 2 dl rommia

  • 2 dl fariinisokeria

  • 3 dl vanilja colaa

  • 1 dl HP kastiketta

  • 1 tl Tabasco chipotlekastiketta

  • 1 vaniljatanko

  • suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Keitä glaze eli mittaa kattilaan rommi ja fariinisokeri. Keitä pikkuhiljaa noin puoleen, varo polttamasta sokeria pohjaan. Lisää loput kastikkeen ainekset joukkoon ja keittele miedolla kasaan kunnes liemestä on tullut siirappimaista.

Perunasalde

AINEKSET

  • 1 kg Lapin puikulaperunaa

  • 2 dl kreikkalaista jugurttia

  • 2 dl majoneesia

  • 50 g gruyere juustoa raastettuna

  • 3-4 jalapenoa

  • 1 puntti korianteria

  • 2 kevätsipulin vartta

  • 1 limen kuori raastettuna

  • 1 tl dijon sinappia

VALMISTUSOHJEET

    1. Silppua perunasalaattia varten jalapenot, kevätsipuli ja korianteri. Laita kulhoon ja sekoita joukkoon muut ainekset. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.