Resepti: Taste of Nikinmäki
Taste of Nikinmäki blogaaja ja kokki Henri Heinonen tekee "safkaa ranteet lukossa" suurella intohimolla.
Bourbon-viskissä marinoitua entrecotea täydentää tietenkin Bourbon-tynnyreissä kypsytetty muhkea argentiinalainen punaviini.
Erittäin täyteläinen ja tuhdin rehevä argentiinalainen Los Intocables -punaviini on saanut erityisen makunsa 12 kuukauden bourbon-tynnyrikypsytyksen aikana. Viinin kypsytykseen käytettyä tammitynnyriä on siis aiemmin käytetty bourbon-viskien kypsytykseen.
1 kg naudan entrecotea kokonainen pala
1 dl Bourbon tai Tennessee viskiä
1 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
Sekoita 1 dl viskiä ja yrtit ja laita lihan joukkoon muovipussiin tai vakuumiin yön yli maustumaan jääkaappiin.
Ota liha huoneen lämpöön tunti ennen kypsennystä. Lämmitä grilli noin 120 asteeseen ja laita liha epäsuoraan lämpöön kypsymään. Laita lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan ja kypsennä noin 54 asteeseen eli noin 1-1 ½ h riippuen lämmöistä.
Kun liha on saavuttanut halutun lämmön, kääri se folioon tasaantumaan. Kuumenna kaasugrilli täyteen lämpöön tai hiiligrillissä kuumenna hiiliä yksi sytytyspiipullinen. Kun hiilet ovat kuumentuneet ruskista lihan kauttaaltaan suoraan hiilien päällä n. 1 min per puoli tai kaasugrillissä ritilän päällä.
Leikkaa lihasta muutama paksu siivu ja grillaa siivut vielä nopeasti molemmin puolin hiilien päällä / kaasugrillissä ja mausta lihat runsaalla suolalla ja pippurilla.
Jos ei ole mahdollista käyttää grilliä, ruskista lihan pinta kauttaaltaan kuumalla pannulla ja kypsennä lihamittarin kanssa 120 asteisessa uunissa 54 asteeseen ja anna vetäytyä foliossa noin 20 minuuttia.
1 kg perunoita
suolaa & pippuria
öljyä
Pese perunat ja pilko pieneksi. Laita kulhoon ja lisää sekaan öljy, suola ja pippuri ja sekoita. Kaada perunat uunivuokaan ja kypsennä 170 uunissa välillä sekoittaen noin 1-1 ½ tuntia.
1 puntti lehtipersiljaa
1 puntti korianteria
1 valkosipulinkynsi
½ tl savupaprikajauhetta
1 tl punaviinietikkaa
n. ½ dl öljyä
suolaa & pippuria
Silppua yrtit pieneksi silpuksi ja sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään. Soosin kuuluu olla löysää eli lisää öljyä sen mukaan.
Taste of Nikinmäki blogaaja ja kokki Henri Heinonen tekee "safkaa ranteet lukossa" suurella intohimolla.
Naudan flank steak lisukkeinaan tuhdit perunat ja kermakastike vaativat runsautta myös viiniltä.
Katso resepti »Vuoden verran amerikkalaisissa bourbon-tammitynnyreissä kypsynyt argentiinalainen Los Intocables Black Malbec on nyt saatavilla Alkoista myös kolmen litran hanapakkauksessa. Tutustu viiniin ja ruokasuosituksiin.
Lue lisää »Sohvaperunat-tv-sarjasta tuttu Juhani Koskinen kokkasi kunnon Burgundin padan tuhdille Los Intocables Black Malbec -punaviinille.
Katso resepti »Keittiömestari Tommi Tuominen suunnitteli grillimenun tuhdille argentiinalaiselle Los Intocables -punaviinille. Tutustu ohjeeseen!
Katso resepti »