Naudan flank steak lisukkeinaan tuhdit perunat ja kermakastike vaativat runsautta myös viiniltä.
Sulata voi kattilassa, ota pois levyltä ja lisää joukkoon muutama timjamin oksa ja 2 murskattua valkosipulin kynttä.
Kuori perunat ja leikkaa mandoliinilla tai monitoimikoneella mahdollisimman ohuita siivuja
Purista perunoista neste pois ja laita kulhoon. Siivilöi sekaan sulatettu voi.
Laita perunat leivinpaperilla vuorattuun pitkulaiseen vuokaan ja laita myös päälle leivinpaperi ja toinen vuoka perunoiden päälle painoksi.
Kypsennä perunat 160 asteisessa uunissa 1 ½ tuntia
Ota uunista, laita päälle paino ja anna jäähtyä.
Ota perunamassa vuoasta ja leikkaa sopivia siivuja ja paista pannulla öljyssä keskilämmöllä välillä käännellen.
Vinkki! Perunavuoan voi tehdä jo edellisenä päivänä ja laittaa jäähdyttyään painon alle jääkaappiin
Grillaa liha kuumassa grillissä noin 4-5 minuuttia per puoli välillä käännellen
Grillaa samalla tomaatit nopeasti.
Anna lihan vetäytyä folion sisällä 10 min ja valmista sillä aikaa kastike (ks. ohje alla)
Leikkaa lihasta poikki syin ohuita siivuja ja mausta suolalla ja pippurilla.
Sulata voi kattilassa ja laita sivuun hieman jäähtymään.
Erottele kananmunista keltuaiset ja laita ne tehosekoittimeen.
Lisää keltuaisten joukkoon Dijon-sinappi, sitruunanmehu ja suola.
Pyöräytä sekaisin noin 30 sekuntia.
Käynnistä tehosekoitin uudelleen ja lisää voi sekaan ohuena nauhana.
Kun voi on lisätty, kastike on valmista. Kaada kastike kulhoon ja sekoita siihen silputut yrtit.
Annostele lautaselle lihat, peruna, tomaatit ja lopuksi kastike
Taste of Nikinmäki blogaaja ja kokki Henri Heinonen tekee "safkaa ranteet lukossa" suurella intohimolla.
Täyteläiset bourbon- ja rommitynnyreissä kypsyneet Los Intocables -viinit ovat kuin tehtyjä tuhdeille liharuoille.
Katso tuoteBourbon-viskissä marinoitua entrecotea täydentää tietenkin Bourbon-tynnyreissä kypsytetty muhkea argentiinalainen punaviini.
Katso reseptiKokkaa kunnon Burgundin pataa tuhdille Los Intocables -punaviinille.
Katso resepti