Caponata-kastike pastalle
Italialainen caponata-kastike valmistetaan maukkaista vihanneksista. "Pitkään haudutettu tomaattinen kastike on parasta lohturuokaa mitä tiedän" – kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki.
Katso resepti »Vaniljaisen rapupastan seuraksi sopivat raikkaat ja riittävän hapokkaat valkoviinit.
12–16 pakastettua, raakaa jättikatkarapua
500 g spagettia
vettä, suolaa
Sulata jättikatkaravut.
Keitä pasta reilulla suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Paista jättikatkaravut parilapannulla vaniljavoissa pastan kiehuessa. Valuta pasta.
Laita pasta kulhoon vaniljavoin kanssa ja sekoita kunnes voi sulaa. Jaa se annoslautasille ja pane jokaiseen annokseen 3–4 tulikuumaa jättikatkarapua. Tarjoa heti.
125 g voita
1 vaniljatanko
1 1/2 dl parmesaania
1/2 dl silputtua lehtipersiljaa
1/2 tl suolaa
vastarouhittua mustapippuria
Silppua lehtipersilja. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja mausta se reippaasti suolalla ja pippurilla. Lisää voivaahtoon silputtu persilja ja halkaistun vaniljatangon sisus.
Ota 2 rkl vaniljavoita sivuun jättirapujen pariloimista varten. Sekoita parmesaaniraaste loppuun vaniljavoihin.
ruokatoimittaja Tiina Rantanen
Italialainen caponata-kastike valmistetaan maukkaista vihanneksista. "Pitkään haudutettu tomaattinen kastike on parasta lohturuokaa mitä tiedän" – kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki.
Katso resepti »Tämän helpon ja herkullisen kasvispastan makumaailma toimii raikkaan roseen tai valkoviinin kanssa. Maista ja ihastu Tara Junkerin ohjeeseen!
Katso resepti »Pastan ja kastikkeen täydellinen liitto syntyy yhdistämällä oikean mallinen pasta oikeaan kastikkeeseen. Tutustu millainen pastamalli sopii parhaiten millekin kastikkeelle!
Lue lisää »Millaista ruokaa raikkaan Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa? Tutustu viinityyliin ja katso herkulliset ruokaohjeet ja täsmäviinivinkit.
Lue lisää »