Kermainen rapupasta ja riittävän hapokas valkoviini on täydellinen yhdistelmä!
Tämä helppo kermainen rapupasta valmistuu niin jättikatkaravuista kuin tavallisista katkaravuista. Tosin kerman sijaan ohjeessa käytetään itsetehtyä vanilja-parmesan-voita, täydellistä!
Sulata jättikatkaravut.
Keitä pasta reilulla suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Paista jättikatkaravut parilapannulla vaniljavoissa pastan kiehuessa. Valuta pasta.
Laita pasta kulhoon vaniljavoin kanssa ja sekoita kunnes voi sulaa. Jaa se annoslautasille ja pane jokaiseen annokseen 3–4 tulikuumaa jättikatkarapua. Tarjoa heti.
Silppua lehtipersilja. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja mausta se reippaasti suolalla ja pippurilla. Lisää voivaahtoon silputtu persilja ja halkaistun vaniljatangon sisus.
Ota 2 rkl vaniljavoita sivuun jättirapujen pariloimista varten. Sekoita parmesaaniraaste loppuun vaniljavoihin.
ruokatoimittaja Tiina Rantanen
Italialainen caponata-kastike valmistetaan maukkaista vihanneksista. "Pitkään haudutettu tomaattinen kastike on parasta lohturuokaa mitä tiedän" – kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki.
Katso reseptiTämä cacio e pepe pastaohje saa lisämakua kasviksista ja pinjansiemenistä. Makumaailma toimii raikkaan roseen tai valkoviinin kanssa!
Katso reseptiPastan ja kastikkeen täydellinen liitto syntyy yhdistämällä oikean mallinen pasta oikeaan kastikkeeseen. Tutustu millainen pastamalli sopii parhaiten millekin kastikkeelle!
Lue lisääMillaista ruokaa raikkaan Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa? Tutustu viinityyliin ja katso herkulliset ruokaohjeet ja täsmäviinivinkit.
Lue lisää