Jättirapuja ja vaniljavoipastaa

Vaniljaisen rapupastan seuraksi sopivat raikkaat ja riittävän hapokkaat valkoviinit.

Jättirapuja ja vaniljavoipastaa
logo

4 HLÖ

logo

0 h 30 min

Jättiravut ja pasta

AINEKSET

  • 12–16 pakastettua, raakaa jättikatkarapua

  • 500 g spagettia

  • vettä, suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Sulata jättikatkaravut.

    2. Keitä pasta reilulla suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

    3. Paista jättikatkaravut parilapannulla vaniljavoissa pastan kiehuessa. Valuta pasta.

    4. Laita pasta kulhoon vaniljavoin kanssa ja sekoita kunnes voi sulaa. Jaa se annoslautasille ja pane jokaiseen annokseen 3–4 tulikuumaa jättikatkarapua. Tarjoa heti.

Vaniljavoi

AINEKSET

  • 125 g voita

  • 1 vaniljatanko

  • 1 1/2 dl parmesaania

  • 1/2 dl silputtua lehtipersiljaa

  • 1/2 tl suolaa

  • vastarouhittua mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Silppua lehtipersilja. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja mausta se reippaasti suolalla ja pippurilla. Lisää voivaahtoon silputtu persilja ja halkaistun vaniljatangon sisus.

    2. Ota 2 rkl vaniljavoita sivuun jättirapujen pariloimista varten. Sekoita parmesaaniraaste loppuun vaniljavoihin.

Resepti

ruokatoimittaja Tiina Rantanen