Ihastu kotimaiseen maissiin Meri-Tuuli Väntsin ohjeella ja nauti raikkaan Leyda-viinin kanssa.
Ihanan sadonkorjuuruoan jujuna on tuore kotimainen maissi, joka on tämän vuodenajan upein vihannes. Niitä saa elo-syyskuussa hyvin kaupoista kuten isoimmista S-marketeista ja K-suppareista. Vakuumimaissi ei tähän sovi, mutta jos kotimaista ei löydy, eurooppalainen tuore maissi käy myös. Muista valita fetaksi aito alkuperämerkitty, niin makukin on kohdillaan. Tuore jalopeno on myös olennainen, tähän ei käy vihreä chili tai purkkijalopeno. - Meri-Tuuli Väntsi
Kiehauta vesi kattilassa, lisää 1 rkl suolaa ja maissit kuorineen. Keitä 10 minuuttia.
Anna maissien jäähtyä keitinvedessä 10 minuuttia. Kuori maissit ja poista sen alla olevat pitkät rihmat juoksevan veden alla.
Kuumenna uuni 225 asteeseen grillivastuksin.
Hiero keitetyt maissit voilla ja grillaa 10 minuuttia vastusten alla (tai grillaa grillissä), kunnes maissit paahtuvat pinnasta.
Maissien paahtuessa valmista vihreä kastike.
Pilko pikkukurkut muutamaan osaan. Hienonna valkosipuli ja korianteri varsineen. Leikkaa jalapenosta sormenpään kokoinen pala kastikkeeseen, viipaloi loput ohuesti annosten viimeistelyä varten.
Laita kaikki ainekset suolaa lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja soseuta. Tarkista maku ja mausta suolalla.
Levitä kastiketta lautasille ja aseta päälle paahdetut maissit.
Murusta annokseen fetajuustoa ja viimeistele oliiviöljytipoilla ja jalapenoviipaleilla.
Meri-Tuuli on kokki ja keittokirjailija, joka hyvien makujen ja ruokakulttuurien tutkimusmatkailijana hakee ideoita perinteisistä ruoanlaittotekniikoista, ulkona kokkaamisesta, maailman ruokakulttuureista ja kauden raaka-aineista.
Viviana Navarreten intohimo ja tinkimätön työskentely ovat nostaneet paitsi Viña Leydan myös koko Chilen viinintuotannon kansainväliseen valokeilaan. Tutustu Vivianan kädenjälkeen!
Lue lisääArvostettu viinialan julkaisu Wine Enthusiast on valinnut viiniteollisuuden TOP 10 vaikutusvaltaisinta naista. Yksi heistä on chileläisen Viña Leydan viinintekijä Viviana Navarrete. Tutustu Vivianan tiehen miesvaltaisessa maailmassa!
Lue lisääMaailman TOP-10 naisviinintekijän joukossa palkittu chileläisen Leyda-viinitalon pääviinintekijä Viviana Navarrete kertoo mikä tekee hänen lempirypäleestään Sauvignon Blancista niin erityisen.
Lue lisääNopea ja tyylikäs alkuruoka, jossa sitruunalla ja limellä kypsytetyn kuhan hapokkuus ja herkkä maku sopivat täydellisesti Leyda Sauvignon Blanc -valkoviinin samankaltaiseen makumaailmaan. Omena tuo annokseen kirpeää suutuntumaa.
Katso resepti