Kotimaista maissia ja jalapeno-pinaattikastike

Ihastu kotimaiseen maissiin Meri-Tuuli Väntsin ohjeella ja nauti raikkaan Leyda-viinin kanssa.

Kotimainen maissi
logo

2

logo

0 h 40 min

Ihanan sadonkorjuuruoan jujuna on tuore kotimainen maissi, joka on tämän vuodenajan upein vihannes. Niitä saa elo-syyskuussa hyvin kaupoista kuten isoimmista S-marketeista ja K-suppareista. Vakuumimaissi ei tähän sovi, mutta jos kotimaista ei löydy, eurooppalainen tuore maissi käy myös. Muista valita fetaksi aito alkuperämerkitty, niin makukin on kohdillaan. Tuore jalopeno on myös olennainen, tähän ei käy vihreä chili tai purkkijalopeno. - Meri-Tuuli Väntsi 

Maissit

AINEKSET

  • 2 kotimaista tuoretta maissia

  • 2 litraa vettä

  • 1 rkl suolaa

  • voita

VALMISTUSOHJEET

    1. Kiehauta vesi kattilassa, lisää 1 rkl suolaa ja maissit kuorineen. Keitä 10 minuuttia.

    2. Anna maissien jäähtyä keitinvedessä 10 minuuttia. Kuori maissit ja poista sen alla olevat pitkät rihmat juoksevan veden alla. 

    3. Kuumenna uuni 225 asteeseen grillivastuksin.

    4. Hiero keitetyt maissit voilla ja grillaa 10 minuuttia vastusten alla (tai grillaa grillissä), kunnes maissit paahtuvat pinnasta. 

Jalapeno-pinaattikastike

AINEKSET

  • 6 Cornichons-cocktailkurkkua

  • 1 valkosipulin kynsi

  • 1 ruukku korianteria

  • 50 g tuoretta pinaattia

  • peukalon pään kokoinen pala tuoretta jalapenoa (säästä loput jalapenosta koristeluun)

  • 100 g ranskankermaa

  • ½ limen mehu

  • ripaus suolaa

  • lisäksi fetajuustoa ja oliiviöljyä viimeistelyyn

VALMISTUSOHJEET

    1. Maissien paahtuessa valmista vihreä kastike.

    2. Pilko pikkukurkut muutamaan osaan. Hienonna valkosipuli ja korianteri varsineen. Leikkaa jalapenosta sormenpään kokoinen pala kastikkeeseen, viipaloi loput ohuesti annosten viimeistelyä varten.

    3. Laita kaikki ainekset suolaa lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja soseuta. Tarkista maku ja mausta suolalla. 

    4. Levitä kastiketta lautasille ja aseta päälle paahdetut maissit.

    5. Murusta annokseen fetajuustoa ja viimeistele oliiviöljytipoilla ja jalapenoviipaleilla.

Meri-Tuuli_Väntsi

Resepti: Meri-Tuuli Väntsi 

Meri-Tuuli on kokki ja keittokirjailija, joka hyvien makujen ja ruokakulttuurien tutkimusmatkailijana hakee ideoita perinteisistä ruoanlaittotekniikoista, ulkona kokkaamisesta, maailman ruokakulttuureista ja kauden raaka-aineista.