Kukkia lautasella - tutustu ruokakirjaan

Keittiömestari Ina Niinikedon kirja Kukkia lautasella esittelee reseptein ja säilöntäohjein, miten luonnon tai kotipuutarhan kukkia voi käyttää ruoanlaitossa. Inspiroidu kauniista kirjasta ja sen vinkeistä!

kukkia lautasella kirja

Mistä uudessa kirjassasi oikein on kyse ja mistä sait siihen inspiraation?

Kukkia lautasella tarjoaa tietoa ja inspiraatiota syötävistä kukista - mitä ja miten eri kukkia voi käyttää ruoanlaitossa. Reseptit ovat yksinkertaisia ja sopivat hyvin kotikokille. Kukkien makumaailma laajentaa klassisen ranskalaisen keittiön tekniikoihin pohjaavat ohjeet uudella tavalla mielenkiintoisiksi.

Kirjan tyylin inspiraationa toimii Pariisin kukkatorit. Kukkaisat tuoksut ja parfyymit kiehtovat minua ja haen usein inspiraatiota ravintola annoksiin hajuvesiosastolta.

zuccinin kukkia
Kukkia lautasella -kirjan friteeratut kesäkurpitsankukat saavat seuraansa jalapeno-ranchdipin.

Parfyymeissä on usein vahvoja kukkien tuoksuja ja syötävien kukkien tarjonta on hyvin monipuolinen. Tästä sain idean kukilla kokkaamiseen. 

Millaisille ruoanystäville kirjasi on tarkoitettu?

Kirja sopii hyvin kotikokille, joka kaipaa uutta inspiraatiota kokkaamiseen sekä myös niille, jotka pohtivat mitä puutarhansa kukilla voi kokata. Kukkia lautasella on kiva kesälahja tai vieminen kukkakimpun sijasta. 

Mikä ohje kirjassa on erityisesti lähellä omaa sydäntäsi ja miksi?

Kokonainen keitetty latva-artisokka sitruunamaustevoilla on yksi lempiresepteistäni. Se on yksinkertaisuudessaan täydellinen annos. Kaunis, maukas ja helppo.

Myös kaikki eri kukkien säilöntätekniikat ovat lähellä sydäntäni, sillä säilömällä kukkia voi pidentää niiden sesonkia. Tiesitkö esimerkiksi että kukkien kandeeraus eli käsittely kananmunan valkuaisella ja sokerilla on erittäin vanha säilömistapa. Kauniit kukat sopivat hyvin kakkujen koristeluun.

Katso jutun lopusta raikkaan apilasalaatin ohje!

Ina Niiniketo

Ina on keittiömestari ja ruokakirjailija, joka on asunut ja työskennellyt kokkina Tukholmassa 7 vuotta, sitä ennen Helsingissä mm. Chez Dominiquessa, Olossa sekä Askissa. Ruuassa Ina panostaa vahvoihin makuihin ja sesongissa oleviin parhaisiin raaka-aineisiin. Inan uusi ravintola Canvas aukesi Helsingin Punavuoressa vuonna 2022.

Tutustu ja osta kirja (Cozy Publishing)

03.06.2021
apilasalaatti

Apilasalaatti


Apiloiden sesonki alkaa kesäkuussa ja kestää syyskuuhun saakka. Ne sopivat loistavasti salaatteihin. Tässä Kukkia Lautasella -kirjan ohjeessa apilat saavat joukkoonsa lehtikaalia, erilaisia yrttejä sekä comté-juustoa.

Katso resepti »