Ina on keittiömestari ja ruokakirjailija, joka on asunut ja työskennellyt kokkina Tukholmassa 7 vuotta, sitä ennen Helsingissä mm. Chez Dominiquessa, Olossa sekä Askissa. Ruuassa Ina panostaa vahvoihin makuihin ja sesongissa oleviin parhaisiin raaka-aineisiin. Inan uusi ravintola Canvas aukesi Helsingin Punavuoressa vuonna 2022.
Kukkia lautasella - tutustu ruokakirjaan
Keittiömestari Ina Niinikedon kirja Kukkia lautasella esittelee reseptein ja säilöntäohjein, miten luonnon tai kotipuutarhan kukkia voi käyttää ruoanlaitossa. Inspiroidu kauniista kirjasta ja sen vinkeistä!
Mistä uudessa kirjassasi oikein on kyse ja mistä sait siihen inspiraation?
Kukkia lautasella tarjoaa tietoa ja inspiraatiota syötävistä kukista - mitä ja miten eri kukkia voi käyttää ruoanlaitossa. Reseptit ovat yksinkertaisia ja sopivat hyvin kotikokille. Kukkien makumaailma laajentaa klassisen ranskalaisen keittiön tekniikoihin pohjaavat ohjeet uudella tavalla mielenkiintoisiksi.
Kirjan tyylin inspiraationa toimii Pariisin kukkatorit. Kukkaisat tuoksut ja parfyymit kiehtovat minua ja haen usein inspiraatiota ravintola annoksiin hajuvesiosastolta.
Parfyymeissä on usein vahvoja kukkien tuoksuja ja syötävien kukkien tarjonta on hyvin monipuolinen. Tästä sain idean kukilla kokkaamiseen.
Millaisille ruoanystäville kirjasi on tarkoitettu?
Kirja sopii hyvin kotikokille, joka kaipaa uutta inspiraatiota kokkaamiseen sekä myös niille, jotka pohtivat mitä puutarhansa kukilla voi kokata. Kukkia lautasella on kiva kesälahja tai vieminen kukkakimpun sijasta.
Mikä ohje kirjassa on erityisesti lähellä omaa sydäntäsi ja miksi?
Kokonainen keitetty latva-artisokka sitruunamaustevoilla on yksi lempiresepteistäni. Se on yksinkertaisuudessaan täydellinen annos. Kaunis, maukas ja helppo.
Myös kaikki eri kukkien säilöntätekniikat ovat lähellä sydäntäni, sillä säilömällä kukkia voi pidentää niiden sesonkia. Tiesitkö esimerkiksi että kukkien kandeeraus eli käsittely kananmunan valkuaisella ja sokerilla on erittäin vanha säilömistapa. Kauniit kukat sopivat hyvin kakkujen koristeluun.
Katso jutun lopusta raikkaan apilasalaatin ohje!
Apilasalaatti
Apiloiden sesonki alkaa kesäkuussa ja kestää syyskuuhun saakka. Ne sopivat loistavasti salaatteihin. Tässä Kukkia Lautasella -kirjan ohjeessa apilat saavat joukkoonsa lehtikaalia, erilaisia yrttejä sekä comté-juustoa.
Katso resepti »Friteeratut kesäkurpitsankukat ja jalapeno-ranchdippi
Kesäkurpitsankukkien sesonki on loppukesästä. Maultaan mietoja kukkia voi käyttää ruoanlaitossa yllättävän monipuolisesti, kuten nämä alkupalana tai sormiruokana toimivat friteeratut versiot osoittavat.
Katso resepti »TOP 3 raikkaat roseeviinivinkit
Nämä palkitut roseeviinit maistuvat herkullisilta alkukesän aperitiivina ja keväisten ruokien kanssa. Katso vinkit ja valitse suosikkisi!
Lue lisää »LYV-viini ihastuttaa muodollaan ja maullaan
Tutustu ranskalaiseen LYV-viiniin. Katso myös vinkit, miten hyödyntää kaunis lasikorkkinen pullo, kun viini on nautittu.
Lue lisää »