Grillattu kesänieriä
Valmista keittiömestari Ina Niinikedon ohjeella kokonainen grillattu nieriä, raikas perunasalaatti ja piimä ranch- kastiketta. Nauti raikkaan hedelmäisen ranskalaisen Laroche Chardonnay L -viinin kanssa.
Suomen suosituimpiin ranskalaisiin valkoviineihin kuuluva raikkaan hedelmäinen Laroche L on valmistettu Chardonnay-rypäleistä ja se tulee yhdeltä Ranskan parhaimmista viinintuottajista Larochelta. Löydät Laroche Chardonnay L:n useimmista Alkon myymälöistä. Tarkista lähi-Alkosi saatavuus Alkon sivuilta.
Perunasalaatti
AINEKSET
500g uusia perunoita
1 puntti retiisejä
1 rasia versoja, esimerkiksi herneenversoja tai auringonkukan versoja
1 puntti tilliä
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sherryetikkaa
1 rkl Dijon kokojyväsinappia
1 tl suolaa
1 tl sokeria
VALMISTUSOHJEET
Aloita perunasalaatista. Keitä perunat vedessä kypsäksi ja jäähdytä kylmän veden alla.
Leikkaa perunat ja retiisit puoliksi ja leikkaa vihreät parsat viistosti 3-4 osaan.
Leikkaa kevätsipuli viistosti suikaleeksi ja hakkaa tilli pieneksi.
Tee kastike. Sekoita oliiviöljy, sherryetikka, dijon sinappi, suola ja sokeri keskenään. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin yhteen.
Piimä Ranch kastike
AINEKSET
1 dl piimää
3 rkl majoneesia
3 rkl creme fraichea
pala piparjuurta
1 sitruuna
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 puntti ruohosipulia
VALMISTUSOHJEET
Tee piimä ranch kastike. Sekoita piimä, majoneesi ja creme fraiche keskenään tasaiseksi massaksi.
Raasta joukkoon piparjuurta ja sitruunankuorta. Purista joukkoon myös sitruunanmehut.
Leikkaa ruohosipuli pieneksi ja lisää se joukkoon. Mausta suolalla ja sokerilla.
Nieriä
AINEKSET
2 kokonaista nieriää
1 sitruuna
8 tillin oksaa
suolaa ja oliiviöljyä
VALMISTUSOHJEET
Tee viimeisenä nieriä.
Aloita siitä, että lämmität grillin kuumaksi.
Leikkaa nieriät vatsa puolelta auki selkärankaan asti ja poista sisälmykset. Voit myös pyytää kalatiskin myyjää tekemään sen puolestasi.
Ripottele suolaa nieriä sisälle sekä pinnalle. Leikkaa sitruuna suikaleiksi ja täytä nieriä sitruunan siivuilla ja tillin oksilla.
Penslaa nieriän pinta oliiviöljyllä ja laita nieriä kypsymään grilliin. Grillaa molemmin puolin noin 10-15 min.
Kesäkeitto ranskalaisittain
Tässä kesäkeitossa yhdistyy suomalainen kesä ja ripaus inspiraatiota ranskalaisesta klassikosta, merenelävistä valmistettavasta bouillabaisse-keitosta!
Katso resepti »Valkoista parsaa uppomunalla & hollandaisekastiketta
Ihastu keittiömestari Ina Niinikedon keväiseen ruokaohjeeseen ja nauti ranskalaisen Laroche Réserve & Organic Chardonnay L -luomuvalkoviinin kanssa.
Katso resepti »Lohi-rillette
Rillette on klassinen ranskalainen alkupala, jossa liha on kypsytetty hitaasti meheväksi ja revitty suikaleiksi. Tämä raikas lohi-rillette on ihana raikkaan Laroche Le Petit Chardonnay -valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Kaikki Chardonnaysta – tiesitkö tätä?
Chardonnay on yksi maailman suosituimmista rypälelajikkeista. Sen kyky tuottaa huokeita ja helposti lähestyttäviä valkoviinejä sekä kellarikypsytystä kestäviä laatuviinejä on vertaansa vailla. Tutustu erilaisiin Chardonnay-tyyleihin!
Lue lisää »