Grillattu kesänieriä

Valmista keittiömestari Ina Niinikedon ohjeella kokonainen grillattu nieriä, raikas perunasalaatti ja piimä ranch- kastiketta. Nauti raikkaan hedelmäisen ranskalaisen Laroche Chardonnay L -viinin kanssa.

Grillattu  nieriä_InaNiiniketo

Suomen suosituimpiin ranskalaisiin valkoviineihin kuuluva raikkaan hedelmäinen Laroche L on valmistettu Chardonnay-rypäleistä ja se tulee yhdeltä Ranskan parhaimmista viinintuottajista Larochelta. Löydät Laroche Chardonnay L:n useimmista Alkon myymälöistä. Tarkista lähi-Alkosi saatavuus Alkon sivuilta.

Perunasalaatti

AINEKSET

  • 500g uusia perunoita

  • 1 puntti retiisejä

  • 1 rasia versoja, esimerkiksi herneenversoja tai auringonkukan versoja

  • 1 puntti tilliä

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 1 rkl sherryetikkaa

  • 1 rkl Dijon kokojyväsinappia

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl sokeria

VALMISTUSOHJEET

    1. Aloita perunasalaatista. Keitä perunat vedessä kypsäksi ja jäähdytä kylmän veden alla.

    2. Leikkaa perunat ja retiisit puoliksi ja leikkaa vihreät parsat viistosti 3-4 osaan.

    3. Leikkaa kevätsipuli viistosti suikaleeksi ja hakkaa tilli pieneksi.

    4. Tee kastike. Sekoita oliiviöljy, sherryetikka, dijon sinappi, suola ja sokeri keskenään. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin yhteen.

Piimä Ranch kastike

AINEKSET

  • 1 dl piimää

  • 3 rkl majoneesia

  • 3 rkl creme fraichea

  • pala piparjuurta

  • 1 sitruuna

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl sokeria

  • 1 puntti ruohosipulia

VALMISTUSOHJEET

    1. Tee piimä ranch kastike. Sekoita piimä, majoneesi ja creme fraiche keskenään tasaiseksi massaksi.

    2. Raasta joukkoon piparjuurta ja sitruunankuorta. Purista joukkoon myös sitruunanmehut.

    3. Leikkaa ruohosipuli pieneksi ja lisää se joukkoon. Mausta suolalla ja sokerilla.

Nieriä

AINEKSET

  • 2 kokonaista nieriää

  • 1 sitruuna

  • 8 tillin oksaa

  • suolaa ja oliiviöljyä

VALMISTUSOHJEET

    1. Tee viimeisenä nieriä.

    2. Aloita siitä, että lämmität grillin kuumaksi.

    3. Leikkaa nieriät vatsa puolelta auki selkärankaan asti ja poista sisälmykset. Voit myös pyytää kalatiskin myyjää tekemään sen puolestasi.

    4. Ripottele suolaa nieriä sisälle sekä pinnalle. Leikkaa sitruuna suikaleiksi ja täytä nieriä sitruunan siivuilla ja tillin oksilla.

    5. Penslaa nieriän pinta oliiviöljyllä ja laita nieriä kypsymään grilliin. Grillaa molemmin puolin noin 10-15 min.

Ina Niiniketo

Resepti: keittiömestari Ina Niiniketo

Ina on keittiömestari ja ruokakirjailija, joka on asunut ja työskennellyt kokkina Tukholmassa 7 vuotta, sitä ennen Helsingissä mm. Chez Dominiquessa, Olossa sekä Askissa. Ruuassa Ina panostaa vahvoihin makuihin ja sesongissa oleviin parhaisiin raaka-aineisiin. Inan uusi ravintola Canvas avautui Helsingin Punavuoreen vuonna 2022.

Laroche valkoviini ja lohi-rillette annos

Lohi-rillette


Rillette on klassinen ranskalainen alkupala, jossa liha on kypsytetty hitaasti meheväksi ja revitty suikaleiksi. Tämä raikas lohi-rillette on ihana raikkaan Laroche Le Petit Chardonnay -valkoviinin kanssa.

Katso resepti »