Valmista keittiömestari Ina Niinikedon ohjeella kokonainen grillattu nieriä, raikas perunasalaatti ja piimä ranch- kastiketta. Nauti raikkaan hedelmäisen ranskalaisen Laroche Chardonnay L -viinin kanssa.
Suomen suosituimpiin ranskalaisiin valkoviineihin kuuluva raikkaan hedelmäinen Laroche L on valmistettu Chardonnay-rypäleistä ja se tulee yhdeltä Ranskan parhaimmista viinintuottajista Larochelta. Löydät Laroche Chardonnay L:n useimmista Alkon myymälöistä. Tarkista lähi-Alkosi saatavuus Alkon sivuilta.
Aloita perunasalaatista. Keitä perunat vedessä kypsäksi ja jäähdytä kylmän veden alla.
Leikkaa perunat ja retiisit puoliksi ja leikkaa vihreät parsat viistosti 3-4 osaan.
Leikkaa kevätsipuli viistosti suikaleeksi ja hakkaa tilli pieneksi.
Tee kastike. Sekoita oliiviöljy, sherryetikka, dijon sinappi, suola ja sokeri keskenään. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin yhteen.
Tee piimä ranch kastike. Sekoita piimä, majoneesi ja creme fraiche keskenään tasaiseksi
massaksi.
Raasta joukkoon piparjuurta ja sitruunankuorta. Purista joukkoon myös
sitruunanmehut. 
Leikkaa ruohosipuli pieneksi ja lisää se joukkoon. Mausta suolalla ja
sokerilla.
Tee viimeisenä nieriä.
Aloita siitä, että lämmität grillin kuumaksi.
Leikkaa nieriät vatsa puolelta auki selkärankaan asti ja poista sisälmykset. Voit myös pyytää kalatiskin myyjää tekemään sen puolestasi.
Ripottele suolaa nieriä sisälle sekä pinnalle. Leikkaa sitruuna suikaleiksi ja täytä nieriä sitruunan siivuilla ja tillin oksilla.
Penslaa nieriän pinta oliiviöljyllä ja laita nieriä kypsymään grilliin. Grillaa molemmin puolin noin 10-15 min.
Ina on keittiömestari ja ruokakirjailija, joka on asunut ja työskennellyt kokkina Tukholmassa 7 vuotta, sitä ennen Helsingissä mm. Chez Dominiquessa, Olossa sekä Askissa. Ruuassa Ina panostaa vahvoihin makuihin ja sesongissa oleviin parhaisiin raaka-aineisiin. Inan ravintola Canvas avautui Helsingin Punavuoreen vuonna 2022.
Tässä ruokavaikuttaja Viola Virtamon kesäkeitossa yhdistyvät suomalainen kesä ja ripaus inspiraatiota ranskalaisesta klassikosta, merenelävistä valmistettavasta bouillabaisse-keitosta!
Katso reseptiIhastu keittiömestari Ina Niinikedon keväiseen ruokaohjeeseen ja nauti ranskalaisen Laroche-valkoviinin kanssa.
Katso reseptiRillette on klassinen ranskalainen alkupala, jossa liha on kypsytetty hitaasti meheväksi ja revitty suikaleiksi. Tämä raikas lohi-rillette on ihana raikkaan Laroche Le Petit Chardonnay -valkoviinin kanssa.
Katso reseptiChardonnay on yksi maailman suosituimmista rypälelajikkeista. Sen kyky tuottaa huokeita ja helposti lähestyttäviä valkoviinejä sekä kellarikypsytystä kestäviä laatuviinejä on vertaansa vailla. Tutustu erilaisiin Chardonnay-tyyleihin!
Lue lisää