Kantarellirisotto & Lindeman's Chardonnay

Tuo ripaus syksyistä aurinkoa lasiin ja lautaselle! Australian klassikko-valkoviinin kypsä hedelmäisyys toimii täyteläisen sienirisoton kanssa.

kantarellirisotto
logo

4 HLÖ

logo

0 h 45 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 2 rkl voita

  • 2 salottisipulia

  • ½ l puhdistettuja kantarelleja

  • 4 ½ dl risottoriisiä (Arborio tai Carnaoli)

  • 2 dl Lindeman's Chardonnay -valkoviiniä

  • 1 ½ l kasvislientä

  • 1 dl raastettua parmesanjuustoa

  • suolaa & mustapippuria myllystä

VALMISTUSOHJEET

    1. Puhdista ja paloittele sienet. Kuutioi sipulit pieniksi kuutioiksi. Kuumenna kattilassa kasvisliemi kiehuvaksi.

    2. Laita sienet kuivaan kasariin ja kypsennä niitä kunnes neste irtoaa ja haihtuu.

    3. Lisää sienten joukkoon voi ja pieneksi pilkottu sipulisilppu. Anna sipulin kuullottua.

    4. Lisää riisi joukkoon ja kääntele lastalla kunnes se muuttuu läpikuultavaksi.

    5. Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen kiehahtaa kunnes siitä on haihtunut puolet. Ala lisätä kuumaa kasvislientä risoton joukkoon kauhallinen kerrallaan 3-4 minuutin välein eli kunnes edellinen neste on lähes imeytynyt riisiin. Sekoittele risottoa vispilällä usein, jolloin riisistä irtoaa tärkkelystä ja risotosta tulee kermaista.

    6. Risotto kypsyy vajaassa 20 minuutissa ja siinä saa olla hieman purutuntumaa. Jätä risotto melko löysäksi, sillä se vetäytyy hieman jäähtyessään ennen tarjoilua.

    7. Kääntele parmesaaniraaste risottoon, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa hieman kasvislientä, jos risotto on liian jäykkää.

    8. Nauti Lindeman's Chardonnay -valkoviinin kanssa.