Lindeman’s Bin 65 Chardonnay Helsingin Sanomien viinitestin paras
Helsingin Sanomien viiniraati maistoi Chardonnay-valkoviinejä Australiasta. Testivoittajaksi nousi alle 12 euron viini, joka on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen.
Lue lisää »Tuo ripaus syksyistä aurinkoa lasiin ja lautaselle! Australian klassikko-valkoviinin kypsä hedelmäisyys toimii täyteläisen sienirisoton kanssa.
2 rkl voita
2 salottisipulia
½ l puhdistettuja kantarelleja
4 ½ dl risottoriisiä (Arborio tai Carnaoli)
2 dl Lindeman's Chardonnay -valkoviiniä
1 ½ l kasvislientä
1 dl raastettua parmesanjuustoa
suolaa & mustapippuria myllystä
Puhdista ja paloittele sienet. Kuutioi sipulit pieniksi kuutioiksi. Kuumenna kattilassa kasvisliemi kiehuvaksi.
Laita sienet kuivaan kasariin ja kypsennä niitä kunnes neste irtoaa ja haihtuu.
Lisää sienten joukkoon voi ja pieneksi pilkottu sipulisilppu. Anna sipulin kuullottua.
Lisää riisi joukkoon ja kääntele lastalla kunnes se muuttuu läpikuultavaksi.
Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen kiehahtaa kunnes siitä on haihtunut puolet. Ala lisätä kuumaa kasvislientä risoton joukkoon kauhallinen kerrallaan 3-4 minuutin välein eli kunnes edellinen neste on lähes imeytynyt riisiin. Sekoittele risottoa vispilällä usein, jolloin riisistä irtoaa tärkkelystä ja risotosta tulee kermaista.
Risotto kypsyy vajaassa 20 minuutissa ja siinä saa olla hieman purutuntumaa. Jätä risotto melko löysäksi, sillä se vetäytyy hieman jäähtyessään ennen tarjoilua.
Kääntele parmesaaniraaste risottoon, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa hieman kasvislientä, jos risotto on liian jäykkää.
Nauti Lindeman's Chardonnay -valkoviinin kanssa.
Helsingin Sanomien viiniraati maistoi Chardonnay-valkoviinejä Australiasta. Testivoittajaksi nousi alle 12 euron viini, joka on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen.
Lue lisää »Tästä pellille leivotusta piirakasta löytyy hapokkaan yrttisiä makuja, jotka sopivat Lindeman's Sauvignon Blanc -viinin raikkaan herukkaiselle hedelmäisyydelle. Katso Viimeistä murua myöten -blogin Saara Atulan ohje.
Katso resepti »Millainen viini sopii paistetuille herkkutateille tai kantarellirisotolle? Kurkkaa täsmävinkit.
Lue lisää »Sienilajin lisäksi ruoan valmistustapa vaikuttaa oleellisesti viinin valintaan. Altian viiniasiantuntija Markus Hannula avaa nyrkkisäännöt ja paljastaa herkullisen tattiöljyn ohjeen.
Lue lisää »