Kantarellirisotto

Herkullinen kantarellirisotto ja Australian klassikko-valkoviini tuovat ripauksen syksyistä aurinkoa lasiin ja lautaselle!

kantarellirisotto
logo

4 HLÖ

logo

0 h 45 min

Kantarellirisotto ylistää syksyn makuja yhdistäen täyteläisen risoton metsäsienten maanläheiseen makuun. Tässä reseptissä hyödynnetään tuoreita kantarelleja (voit myös käyttää pakastettuja, ota ne silloin ajoissa sulamaan), jotka tuovat risottoon ihanan aromin ja tekstuurin. Herkullinen kantarellirisotto on täydellinen valinta esimerkiksi kalan tai riistaruoan lisukkeeksi tai väliruoaksi tai lounaaksi sellaisenaan.

Kantarellirisotto

AINEKSET

  • 2 rkl voita

  • 2 salottisipulia

  • ½ l puhdistettuja kantarelleja

  • 4 ½ dl risottoriisiä (Arborio tai Carnaoli)

  • 2 dl Lindeman's Chardonnay -valkoviiniä

  • 1 ½ l kasvislientä

  • 1 dl raastettua parmesanjuustoa

  • suolaa & mustapippuria myllystä

VALMISTUSOHJEET

    1. Puhdista ja paloittele sienet. Kuutioi sipulit pieniksi kuutioiksi. Kuumenna kattilassa kasvisliemi kiehuvaksi.

    2. Laita sienet kuivaan kasariin ja paista niitä kunnes neste irtoaa ja haihtuu.

    3. Lisää sienten joukkoon voi ja pieneksi pilkottu sipulisilppu. Anna sipulin kuullottua.

    4. Lisää riisi joukkoon ja kääntele lastalla kunnes se muuttuu läpikuultavaksi.

    5. Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen kiehahtaa kunnes siitä on haihtunut puolet. Ala lisätä kuumaa kasvislientä risoton joukkoon kauhallinen kerrallaan 3-4 minuutin välein eli kunnes edellinen neste on lähes imeytynyt riisiin. Sekoittele risottoa vispilällä usein, jolloin riisistä irtoaa tärkkelystä ja risotosta tulee kermaista.

    6. Risotto kypsyy vajaassa 20 minuutissa ja siinä saa olla hieman purutuntumaa. Jätä risotto melko löysäksi, sillä se vetäytyy hieman jäähtyessään ennen tarjoilua.

    7. Kääntele parmesaaniraaste risottoon, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa hieman kasvislientä, jos risotto on liian jäykkää.

    8. Nauti Lindeman's Chardonnay -valkoviinin kanssa.