Lindeman’s Bin 65 Chardonnay Helsingin Sanomien viinitestin paras
Helsingin Sanomien viiniraati maistoi Chardonnay-valkoviinejä Australiasta. Testivoittajaksi nousi alle 12 euron viini, joka on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen.
Lue lisää »Herkullinen kantarellirisotto ja Australian klassikko-valkoviini tuovat ripauksen syksyistä aurinkoa lasiin ja lautaselle!
Kantarellirisotto ylistää syksyn makuja yhdistäen täyteläisen risoton metsäsienten maanläheiseen makuun. Tässä reseptissä hyödynnetään tuoreita kantarelleja (voit myös käyttää pakastettuja, ota ne silloin ajoissa sulamaan), jotka tuovat risottoon ihanan aromin ja tekstuurin. Herkullinen kantarellirisotto on täydellinen valinta esimerkiksi kalan tai riistaruoan lisukkeeksi tai väliruoaksi tai lounaaksi sellaisenaan.
2 rkl voita
2 salottisipulia
½ l puhdistettuja kantarelleja
4 ½ dl risottoriisiä (Arborio tai Carnaoli)
2 dl Lindeman's Chardonnay -valkoviiniä
1 ½ l kasvislientä
1 dl raastettua parmesanjuustoa
suolaa & mustapippuria myllystä
Puhdista ja paloittele sienet. Kuutioi sipulit pieniksi kuutioiksi. Kuumenna kattilassa kasvisliemi kiehuvaksi.
Laita sienet kuivaan kasariin ja paista niitä kunnes neste irtoaa ja haihtuu.
Lisää sienten joukkoon voi ja pieneksi pilkottu sipulisilppu. Anna sipulin kuullottua.
Lisää riisi joukkoon ja kääntele lastalla kunnes se muuttuu läpikuultavaksi.
Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen kiehahtaa kunnes siitä on haihtunut puolet. Ala lisätä kuumaa kasvislientä risoton joukkoon kauhallinen kerrallaan 3-4 minuutin välein eli kunnes edellinen neste on lähes imeytynyt riisiin. Sekoittele risottoa vispilällä usein, jolloin riisistä irtoaa tärkkelystä ja risotosta tulee kermaista.
Risotto kypsyy vajaassa 20 minuutissa ja siinä saa olla hieman purutuntumaa. Jätä risotto melko löysäksi, sillä se vetäytyy hieman jäähtyessään ennen tarjoilua.
Kääntele parmesaaniraaste risottoon, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa hieman kasvislientä, jos risotto on liian jäykkää.
Nauti Lindeman's Chardonnay -valkoviinin kanssa.
Helsingin Sanomien viiniraati maistoi Chardonnay-valkoviinejä Australiasta. Testivoittajaksi nousi alle 12 euron viini, joka on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen.
Lue lisää »Millainen viini sopii paistetuille herkkutateille tai kantarellirisotolle? Kurkkaa täsmävinkit.
Lue lisää »Sienilajin lisäksi ruoan valmistustapa vaikuttaa oleellisesti viinin valintaan. Anoran viiniasiantuntija Markus Hannula avaa nyrkkisäännöt ja paljastaa herkullisen tattiöljyn ohjeen.
Lue lisää »