Lindeman's Bin 65 Chardonnay

Lindeman's Bin 65 Chardonnay


Pirteä & Hedelmäinen

Label: Kana ja KalkkunaLabel: Rasvainen kalaLabel: NoutopöytäLabel: Porsas

12,38 €

Löydä Alkosta

Suosittu Australian klassikko-Chardonnay täynnä auringon kypsyttämää hedelmäisyyttä. Helsingin Sanomien viinitestin paras australialainen Chardonnay -neljä tähteä ja hinta-laatusuhteeltaan erinomainen !

Ruoka ja kuvaus

Väri

Oljenkeltainen.

Tuoksu

Hedelmäinen, mukana persikkan ja viikunan aromeja. Hieman tamminen.

Maku

Hapokas, ananaksinen, keltaluumuinen, hennon limettinen, kevyen mantelinen.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Klassikkoviini kala-ja äyriäisruokien kanssa. Sopii myös mainiosti alkumaljaksi tai vaaleiden liharuokien seuraksi.

Tarina

Kauniit etiketit on suunnitellut tunnettu australialainen taiteilija David Bromley, joka on piirtänyt uniikit teokset kuvastamaan kunkin viinin luonnetta ja makumaailmaa. Lindeman's Bin 65 Chardonnay -valkoviinin auringonkukat tuovat esille viinin auringon kypsyttämää hedelmäisyyttä. Henry Lindeman perusti viinitilansa viinitilansa Australian Hunter Valley:hin 1843 ja uskoi, että viinin tehtävä on tuoda iloa ja onnea arjen eri tilanteisiin. Tämä filosofia inspiroi Lindeman´sin viinin valmistusta tänäkin päivänä.

Tuoteryhmä

Valkoviinit

Alkoholipitoisuus

12,5 %

Alkon tuotenumero

006006

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

TWE - Treasury Wine Estates

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Alue

Australia - South Australia - South Australia

Sokeripitoisuus

6 g/litra

Rypäleet

Chardonnay

Makeus

Kuiva (brut)

Tuotenumero

1023794Testivoittaja Helsingin Sanomien 22.7.2021 tastingissä, jossa HS:n viiniraati arvioi 10 parhaiten saatavilla olevaa australialaista Chardonnay -viiniä Alkon vakiovalikoimasta. Testin parhaaksi arvioitiin Lindemans Bin 65 Chardonnay 2019, jonka maku todettiin elegantiksi, ryhdikkääksi ja selkeäksi."Niukahko tuoksu, jossa vaaleaa persikkaa ja yrttisyyttä. Maussa mukaan tulee mausteisuutta, pähkinää ja paahdetta. Aistittavissa edelleen myös yrttisyyttä, kuten minttua ja eucalyptusta. Hyvä ryhti, selkeä ja melko pitkäkin maku. Jopa elegantin tyylikäs viini. Hintatasoonsa (11,18 e) nähden aivan erinomainen viini. Myös vuosikertaa 2020 saatavissa"Sijoitus 1/10**** Erinomainen, luonteikas

- Helsingin Sanomat

Katso ohjeita