Chicken Parmesan – juustopaneroitua kanaa pastalla

Rapea parmesaanikana tomaattikastikkeessa tarjoillaan pastan kera. Kuulostaako herkulliselta?

logo

4

logo

0 h 40 min

Vinkki! Kanan fileet voi leivittää etukäteen ja säilyttää jääkaapissa, kunnes ne paistetaan. Jos sinulla on paljon aikaa, voit keittää oman tomaattikastikkeen ja käyttää sitä, mutta valmiin kaupan kastikkeen käyttö on todella kätevää.

Chicken Parmesan:

AINEKSET

  • 2 kananrintafilettä

  • 2 dl vehnäjauhoja

  • 2 munaa

  • 2 dl pankojauhoja

  • 1 dl korppujauhoja

  • 1 dl hienoksi raastettua parmesaania

  • 2 tl sipulijauhetta

  • 1 tl suolaa

  • noin 500 g valmista tomaattikastiketta

  • tuoretta basilikaa

  • 1 tuore tomaatti

  • 125 g mozzarellaa

  • 4 annosta pastaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Halkaise kananfileet pituussuunnassa niin että saat 4 ohutta fileetä. Kuivaa ne talouspaperilla.

    2. Vispaa munat kulhossa.

    3. Laita vehnäjauhot toiseen kulhoon.

    4. Sekoita pankojauhot, korppujauhot, hienoksi raastettu parmesaani, sipulijauhe ja suola kolmanteen kulhoon.

    5. Kääntele kananfileet vehnäjauhoissa. Pyörittele sen jälkeen varovasti munaseoksessa ja sitten panko-parmesaaniseoksessa.

    6. Kaada noin 1 cm öljyä paistinpannulle ja paista noin 2 minuuttia per puoli, kunnes pinta saa kullanruskean värin.

    7. Kaada tomaattikastike uunivuokaan. Hienonna noin 1 dl tuoretta basilikaa ja lisää joukkoon.

    8. Aseta paistetut kananfileet pastakastikkeen päälle.

    9. Leikkaa tomaatti ja mozzarella viipaleiksi ja lisää fileiden päälle.

    10. Gratinoi 225 °C:ssa noin 10-15 minuuttia tai kunnes juusto on täysin sulanut ja kana on kypsää.

    11. Keitä gratinoinnin aikana pasta pakkauksen ohjeiden mukaan.

    12. Aseta pasta kulhoihin, lisää pastakastiketta ja aseta kana annosten päälle. Ripottele hienonnettua, tuoretta basilikaa päälle ja tarjoile heti.