Deviled eggs chiliöljyllä

Nämä alkupalaksi ja buffetpöytään sopivat paholaisen kananmunat saavat kauniin värin punajuurimehusta ja makua chilistä. Nauti Pongrácz-kuohuviinien kanssa!

deviled_eggs

Valitse alkupaloille Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut -roseekuohuviini tai vaalea Pongrácz Brut -kuohuviini.

Deviled eggs chiliöljyllä (24 kpl sormisyötävää)

AINEKSET

  • 12 kananmunaa

  • ½ ploa punajuurimehua tai keitettyjen punajuurien säilöntälientä

  • 1 tl sormisuolaa

  • muutama rouhaus mustapippuria

  • 2 tl tabascoa (tai esim. Rajamäen liquid chiliä)

  • 1 tl dijonsinappia

  • 3 rkl täysmajoneesia

  • 20 g voita sulatettuna

Tarjoiluun:

  • muutama oksa ruohosipulia hienonnettuna

  • 1 tl chiliöljyä per kananmunan puolikas (Lao Gan Ma, Lee Kum Kee, itse tehty tai Pirkka Parhaiden rapea valkosipuli)

VALMISTUSOHJEET

    1. Keitä kananmunat kypsiksi ja kuori ne. Siirrä isoon kulhoon tai suljettaviinn muovi/pakastuspusseihin ja lorota joukkoon reilusti punajuurimehua. Anna kuorten värjäytyä 1-3 h.

    2. Poista neste ja halkaise munat kahtia viiltämällä valkuaiseen viilto pitkittäin. Koverra lusikalla keltuaiset talteen toiseen kulhoon ja tyhjäksi koverretut valkuaiset tarjoiluastiaan.

    3. Sekoita suola, tabasco, dijon sinappi, majoneesi ja sulatettu voi keltuaisten joukkoon, murskaa haarukalla tasaiseksi. Siirrä pursotinpussiin.

    4. Pursota täyte kananmunien sisään. Viimeistele jokainen munanpuolikas 1 tl chiliöljyä ja ripottele päälle ruohosipulia.

iman_ja_leena

Resepti: Iman ja Leena

Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas ovat lukuisia somen hittireseptejä luonut parivaljakko, joka tuo iloa seuraajiensa päivittäiseen (ruoka)elämään @imanjaleenasafkaa Instagram-tilillä. He ovat myös luotsanneet omaa Viikon Arkisafkat -ohjelmaa Ylellä.