Viinimaa yleinenmitali pokaali
Paikallinen Ekosertifiointi
Pongrácz Brut

Pongrácz Brut


Label: Rasvainen kalaLabel: AperitiiviLabel: ÄyriäisetLabel: Blinit

16,99 €

Löydä Alkosta

Tyylikäs ja kuivan hedelmäinen eteläafrikkalainen kuohuviini, joka on valmistettu klassisella Méthode Cap Classique -menetelmällä ja voittanut useita kansainvälisiä palkintoja, viimeisimpänä Grand Gold -kultamitali Concours Mondial de Bruxelles 2023 - kilpailussa.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Vaaleankeltainen

Tuoksu

Tuoksusta voi aistia mineraalisia piirteitä.

Maku

Mausta voi aistia runsasta hedelmäisyyttä, paahteisuutta sekä kevyttä mausteisuutta. Sitrusten hapokkuus antaa maulle ryhtiä ja jälkimaku on miellyttävän viipyilevä.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Erinomainen aperitiivi. Tyylikäs valinta juhlajuomaksi tai vaaleiden kala-, kasvis- ja äyriäisruokien kanssa.

Tarina

Kuohuviini on valmistettu ranskalaisia perinteitä kunnioittaen käsinpoimituista Chardonnay- ja Pinot Noir -rypäleistä. Sekoitteessa on nykyisin mukana myös hieman (alle 5 %) Pinot Meunieur -rypälettä tuomassa viiniin hedelmäisyyttä. Pongracz on yksi harvoja eteläafrikkalaisia Pinot Meunierin käyttäjiä.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

12 %

Alkon tuotenumero

555687

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Distell

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

South Africa - Western Cape - Coastal Region

Sokeripitoisuus

8 g/litra

Rypäleet

Chardonnay, Pinot Noir

Makeus

Erittäin kuiva

Tuotenumero

1003563'Kypsän hedelmäinen, luonteeltaan puhdaspiirteinen, hennon omenainen ja mineraalinen tuoksu. Kuiva maku on sekin hedelmäinen ja mineraalinen. Eloisa sitrusmainen hapokkuus antaa maulle tyhtiä ja kannattelee kokonaisuutta hieman mausteiseen, kukkaiseenkin jälkivaikutelmaan. Laadukas ja hyvin tehty.'

- Viinilehti 2020


Kultaa Vuoden Viinit 2017 -kilpailussa, sarjassa Kuohuviinit yli 13 euroa. 'Väriltään vaaleankeltaisen viinin moniulotteinen ja elegantti tuoksu on paahteinen, kypsän sitruksinen ja briossinen. Hapokas ja raikas maku on kuiva ja vastaa tuoksua. Samppanjamaisella viinillä on hyvä rakenne ja pitkä miellyttävä jälkimaku.'

- Vuoden viinit 2017 -kilpailu


'Melkein samppanjaa.'

- Viiniasiantuntija Jouko Mykkänen, Helsingin Sanomat

Katso ohjeita