Parsavaahto

Tarjoa kupillinen parsavaahtoa alku- tai väliruokana ja nauti hapokkaan valkoviinin tai kuohuvan kera.

Parsavaahdon ohje + viinisuositus
logo

6-8 HLÖ

logo

0 h 45 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 1 kg vihreää parsaa

  • 1 l vettä

  • 1 rkl merisuolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Huuhdo parsat ja poista kuivahtanut tyviosa. Kuori ja paloittele parsat. Keitä ne kypsiksi reilulla suolalla maustetussa vedessä, noin viitisen minuuttia. (Poista koristenuput vedestä noin minuutin keittoajan jälkeen, jos käytät niitä koristeena.

LISÄKSI

AINEKSET

  • 2 dl (12 %) ranskankermaa

  • ½ dl silputtua lehtipersiljaa

  • 1 sitruunan mehu

  • ripaus suolaa

  • ripaus sokeria

  • ripaus mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Soseuta parsapalat monitoimikoneessa ranskankerman, lehtipersiljan ja mausteiden kanssa. Tarkista suola.

KORISTEEKSI

AINEKSET

  • 12 miniparsaa tai 6 parsannuppua

  • (2 rkl kirjolohenmätiä tai merilevämätiä)

VALMISTUSOHJEET

    1. Jaa sose espressokuppeihin. Korista annokset parsannupuilla ja halutessasi teelusikallisella mätiä.

parsavaahto_264lev

Resepti ja kuva

Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen