Resepti ja kuva
Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen
Tarjoa kupillinen parsavaahtoa alku- tai väliruokana ja nauti hapokkaan valkoviinin tai kuohuvan kera.
1 kg vihreää parsaa
1 l vettä
1 rkl merisuolaa
Huuhdo parsat ja poista kuivahtanut tyviosa. Kuori ja paloittele parsat. Keitä ne kypsiksi reilulla suolalla maustetussa vedessä, noin viitisen minuuttia. (Poista koristenuput vedestä noin minuutin keittoajan jälkeen, jos käytät niitä koristeena.
2 dl (12 %) ranskankermaa
½ dl silputtua lehtipersiljaa
1 sitruunan mehu
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria
Soseuta parsapalat monitoimikoneessa ranskankerman, lehtipersiljan ja mausteiden kanssa. Tarkista suola.
12 miniparsaa tai 6 parsannuppua
(2 rkl kirjolohenmätiä tai merilevämätiä)
Jaa sose espressokuppeihin. Korista annokset parsannupuilla ja halutessasi teelusikallisella mätiä.
Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen