Tämä juhlien ja illanistujaisten tarjottava yhdistää pizzan, katkaravut ja caesar-kastikkeen herkullisella tavalla. Nauti Pongrácz kuplien kanssa!
Etelä-Afrikka | Runsas & Paahteinen
17,69 €
Etelä-Afrikka | Vivahteikas & Ryhdikäs
18,48 €
Valitse alkupaloille Pongrácz Brut -kuohuviini tai Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut -roseekuohuviini.
400 g (6 dl) vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
3 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
+1 pss (150 g) västerbotten-juustoa raastettuna
2 pss (a 180 g) kuorittuja katkarapuja sulatettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl sormisuolaa
1 rkl oliiviöljyä
2 kananmunankeltuaista
1 valkosipulinkynsi
3 pientä sardellifileetä
1/2 sitruunan mehu
1 tl dijonsinappia
½ dl oliiviöljyä
½ dl rypsiöljyä
1 dl parmesaania hienoksi raastettuna
2 prk ranskankermaa
3 pientä sydänsalaattikerää tai romainea paloiksi leikattuna
(muutama rouhaus mustapippuria)
(ruohosipulia hienonnettuna)
Valmista pohja sekoittamalla kuivat ainekset keskenään (ei juusto). Lisää +42 asteinen vesi ja työstä käsin taikinaksi. Lisää oliiviöljy ja vaivaa pari minuuttia. Peitä kulho tiiviisti elmukelmulla, anna kohota n. 45 min.
Sekoita sillä aikaa sulatettujen katkarapujen joukkoon 2 hienonnettua valkosipulinkynttä ja 1 tl sormisuolaa, jätä jääkaappiin maustumaan.
Valmista myös caesar-kastike surauttamalla sauvasekoittimella kaikki muut ainekset paitsi öljy ja parmesaani tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää lopuksi vähitellen öljyä samalla blendaten, kunnes kastike on emulgoitunut tasaiseksi. Älä blendaa liian kauan, että kastikkeesta ei tule liian tiivistä. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita joukkoon parmesaani. Jos haluat kastikkeesta juoksevampaa, lorota joukkoon lisää öljyä ja/tai sitruunan mehua ja sekoita lusikalla, kunnes koostumus on mieluisaa.
Voitele uunipelti ruokalusikallisella oliiviöljyä. Painele kohonnut taikina öljytylle uunipellille käsin. Työnnä käsin taikinaa keskeltä sivuille, taikina antaa pian periksi ja alkaa nopeasti venyä öljytyllä pellillä. Levitä päälle västerbotten-raaste ja paista 200 asteisessa uunissa kiertoilmalla n. 20 min tai kunnes pitsa näyttää rapeutuneelta ja juusto on saanut kultaista väriä pintaan.
Anna jäähtyä. Levitä päälle ranskankerma ja salaatti. Nostele päälle katkarapukekoja, lorota reilusti caesar-kastiketta ja rouhi mustapippuria. Laita loppu caesar-kastike kulhoon pitsan viereen niin, että tarjoiluhetkellä jokainen voi lusikoida oman palansa päälle lisää kastiketta.
Vinkki: leikkaa pitsa valmiiksi paloiksi ennen täyttämistä, jos tarjoilet sitä juhlissa. Näin varmistut siitä, että jokainen pala saa osansa kaikista täytteistä.
Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas ovat lukuisia somen hittireseptejä luonut parivaljakko, joka tuo iloa seuraajiensa päivittäiseen (ruoka)elämään @imanjaleenasafkaa Instagram-tilillä. He ovat myös luotsanneet omaa Viikon Arkisafkat -ohjelmaa Ylellä.
Nämä alkupalaksi ja buffetpöytään sopivat paholaisen kananmunat saavat kauniin värin punajuurimehusta ja makua chilistä. Nauti Pongrácz-kuohuviinien kanssa!
Katso resepti