Imanin ja Leenan empanadat

Sisältä mehevät ja päältä rapeaksi paistetut argentiinalaiset empanadat ovat täydellistä ruokaa chimichurrin tai tomaattisalsan kanssa, sillä hapokas kastike toimii täydellisesti hieman tuhtien piiraiden kaverina.

Empanadat El Esteco

8

1 h 30 min

Empanada on Etelä-Amerikassa ja Latinalaisessa Amerikassa suosittu pieni piiras, joka voidaan täyttää esimerkiksi lihalla ja / tai kasviksilla.

Empanada-taikinan ja täytteen voi tehdä edellisenä päivänä kaappiin odottamaan ja täyttää sekä paistaa h-hetkellä. Ohjeesta tulee 24 empanadaa.

Leikkaa taikina kahteen osaan. Pyöritä osat pitkiksi pötköiksi ja leikkaa kumpikin 12 osaan. Pyöritä pieniksi palloiksi ja anna kohota 10 min liinan alla. Kauli taikinat pyöreiksi littaniksi lätyiksi, noin kämmenen kokoisiksi.

Lisää jokaisen keskelle 1 rkl täytettä, kastele reunat vedellä, taita kiinni ja sulje tasku joko painelemalla reunat kiinni tiiviisti haarukalla tai taita ja solmi ne kiinni lettimäiseksi nauhaksi.

Kaada 1 litra paistamiseen tarkoitettua öljyä syvään pienehköön kattilaan (huom. mitä leveämpi kattila, sitä enemmän tarvitset öljyä). Kuumenna öljy 160-180 asteiseksi ja paista empanadat kullanruskeiksi öljyssä. Nosta empanadat ritilän tai paperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois pinnalta.

Nauti chimichurri-kastikkeen (ks. ohje alla) tai tomaattisalsan kanssa.

iman_ja_leena

Resepti: Iman ja Leena

Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas ovat lukuisia somen hittireseptejä luonut parivaljakko, joka tuo iloa seuraajiensa päivittäiseen (ruoka)elämään @imanjaleenasafkaa Instagram-tilillä. He ovat myös luotsanneet omaa Viikon Arkisafkat -ohjelmaa Ylellä.


deviled_eggsDeviled eggs chiliöljyllä

Nämä alkupalaksi ja buffetpöytään sopivat paholaisen kananmunat saavat kauniin värin punajuurimehusta ja makua chilistä. Nauti Pongrácz-kuohuviinien kanssa!

Katso resepti
caesar_peltipizzaCaesar-peltipitsa

Tämä juhlien ja illanistujaisten tarjottava yhdistää pizzan, katkaravut ja caesar-kastikkeen herkullisella tavalla. Nauti Pongrácz kuplien kanssa!

Katso resepti
tortillataskutNyhtöbroileri-tortillataskut

Nämä tortillataskut itsetehdystä nyhtöbroilerista saavat mehevää makeutta tuoreesta ananaksesta. Kruunaa lasillisella helposti nautiskeltavaa ja vähätanniinista Inception-punaviiniä.

Katso resepti
Hodarit kolmella eri täytteellä

Nosta hodari-elämys seuraavalle tasolle ja katso hieman erilaiset lisukkeet hodarin väliin makkaran lisukkeeksi.

Katso resepti