UUTUUS

El Esteco Blanc de Blancs 2021

El Esteco Blanc de Blancs 2021


Pirteä & Hedelmäinen

Label: Vähärasvainen kalaLabel: Kana ja KalkkunaLabel: Miedot juustotLabel: Aperitiivi

17,98 €

Löydä Alkosta

Upea, moniulotteinen ja hienostunut valkoviini korkealta Calchaquín laaksosta.

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Hienostunut ja monivivahteinen tuoksu, tuoksussa persikkaa, keltaista omenaa, aavistus mehiläisvahaa sekä parfyymistä kukkeutta.

Maku

Korkea sijainti maistuu viinissä jäntevyytenä. Maku on kuiva, raikas ja keskitäyteläinen. Siinä on keltaista omenaa, kvitteniä, sitrusta, hieman hunajaisuuttaa ja parfyymisyyttä. Jälkimaku on jäntevä, mineraalinen, hienostunut ja pitkä.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Erinomainen aperitiivi. Sopii mainiosti myös grillatulle rasvaiselle kalalle, kanalle ja kalkkunalle, risoton kaveriksi tai mietojen, pehmeiden juustojen kanssa nautittavaksi.

Tarina

El Esteco sijaitsee Calchaquín laakson (esp. Valles Calchaquíes) sydämessä, Argentiinan luoteisosassa, Saltan viinialueella. Calchaquín laakso on yksi maailman korkeimmalla sijaitsevista viinialueista. Alue tunnetaan ainutlaatuisesta maantieteestään, joka ulottuu vuoristo-autiomaasta subtrooppiseen metsään. El Estecon viinitilalla on liki 780 hehtaaria viiniviljelyksiä. Suurin osa tarhoista sijaitsee 1 700 – 2 000 metrin korkeudessa, Cafayaten laaksossa, mutta korkeimmat viinitarhat ovat jopa 3 000 metriä merenpinnan yläpuolella. Bodega El Estecon historia juontaa aina vuoteen 1892 asti, jolloin ranskalaisveljekset David ja Salvardor Michel yhdessä Davidin italiaisen vaimon Gabriela Torinon kanssa asettuivat Calchaquín laaksoon ja ryhtyivät alueen viininviljelyn pioneereiksi.

Tuoteryhmä

Valkoviinit

Alkoholipitoisuus

13,5 %

Alkon tuotenumero

909884

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Penaflor Group

Suljenta

Puristekorkki

Alue

Argentina - Salta - Valles Calchaquies

Sokeripitoisuus

2 g/litra

Rypäleet

Roussanne, Viognier, Torrontés, Chardonnay, Marsanne

Makeus

Kuiva (brut)

Tuotenumero

10345644/5 tähteä - harmoninen, laadultaan erinomainen - edullinen ostos

Vivahteikas tuoksu tarjoilee aromeiltaan persikkaa, aprikoosia, hunajaisuutta ja kukkaisen mausteisiakin vivahteita. Maku on kuiva, mutta hyvin hedelmäinen. Tuoksun aromien lisäksi viinissä on sitruksisuutta, omenaisuutta ja mineraalisuutta. Kokonaisuus saa ryhtiä eloisasta hapokkuudesta, joka kantaa viiniä kevyesti suuta supistavaan, jännittävästi jopa suolaisia vivahteita tarjoavaan ja veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan. Selkeämakuisille, mutta täyteläisille punalihaisille kaloille, myös runsaille äyriäisherkuille.

- Viinilehti