Kasvistäytteiset bataatit

Bataatti on uskomattoman monipuolinen raaka-aine. Bataatin kaunis väri ja luotainen makeus tekevät siitä hurmaavan osan monia eri aterioita.

täytetyt bataatit ja Lindeman's Bin 65 chardonnay valkoviini
logo

4 HLÖ

logo

0 h 30 min

AINEKSET

  • 500 g bataattia (n. 4 keskikokoista bataattia)

  • suolaa

  • 150 g herkkusieniä tai muita sieniä

  • 2-3 valkosipulinkynttä

  • 1 (puna)sipuli hienonnettuna

  • 1/4 tl kurkumaa

  • mustapippuria

  • 125 g nyhtökauraa tai esim. 1-2 dl kikherneitä / kidneypapuja / kypsennettyjä puy-linssejä

  • 1/2 dl parmesaania (vegaani versio: valitse vegaaninen kuorrutusjuusto)

  • tuoretta korianteria

VALMISTUSOHJEET

    1. Laita uuni lämpenemään 200 °C:seen.

    2. Pese bataatit huolellisesti ja leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi. Lado bataatinpuolikkaat uuninpellille selkäpuoli alaspäin ja ripottele leikkuupinnoille hieman suolaa. Paista bataatteja uunin keskitasolla 200°:ssa noin 20 minuuttia, kunnes bataattien sisus on pehmeää.

    3. Nosta bataatit uunista ja anna niiden jäähtyä hetki. Kaavi sitten bataattien sisus kulhoon varovasti niin, että saat kuorista "kupit" täytteelle.

    4. Paahda hienonnettua valkosipulia ja sipulia pannulla öljyssä, kunnes ne alkavat hieman karamellisoitua. Lisää sekaan sienet ja paista, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.

    5. Muussaa bataattien sisus ja lisää soseen sekaan sipuli-sieniseos, kurkuma, mustapippuri sekä nyhtökaura / pavut / linssit ja sekoita hyvin.

    6. Lusikoi täyte bataatinkuoriin ja ripottele pinnalle hieman parmesaaniraastetta. Paista täytettyjä bataatteja uunissa vielä n. 10 minuuttia, tai kunnes parmesaani on sulanut. Koristele valmiit bataatit tuoreella korianterilla.

Vege talvi -keittokirja. Hanna Stolt, Readme.fi 2017

Resepti Hanna Stoltin ruokakirjasta VEGE Talvi

Hanna Stolt pitää suosittua blogia Gurmee.net ja on julkaissut kolme ruokakirjaa joista tuoreimpana VEGE Talvi (Readme.fi 2017). VEGE Talvi -kirjasta löytyvät talven parhaat kasvisreseptit.