Resepti
Reseptin on tuottanut ruokakirjailija ja -bloggaaja Hanna Stolt. Hanna on erityisen kiinnostunut kasvisvoittoisesta ruoasta jossa yhdistyvät kaunis ulkonäkö sekä tietenkin herkullinen maku.
Terveellisen herkullinen juuressalaatti maistuu vaikkapa lounaana. Valitse viinikaveriksi elegantti ja keskitäyteläisen marjaisa Pinot Noir -punaviini tai hedelmäinen Chardonnay-valkoviini.
2 dl vihreitä linssejä (kuivattuja) tai 2 pkt käyttövalmiita vihreitä linssejä
6 porkkanaa (eri värisiä)
1 pieni romanesco broccoli (voi korvata esim. parsakaalilla tai kukkakaalilla)
3 raitajuurta (voi korvata punajuurella)
3 pientä punasipulia
1 pieni bataatti (250 g)
1 fenkoli
3 oksaa rosmariinia
Oliiviöljyä
Suolaa
130 g rucolaa
200 g fetajuustoa
Huuhtele linssit ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi, mutta edelleen napakoiksi.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Kuori juurekset. Paloittele porkkanat viistosti, siivuta fenkoli, paloittele bataatti ja irrota romanesco broccolista kukinnot. Leikkaa raitajuuret lohkoiksi. Kuori sipuli ja leikkaa sekin lohkoiksi.
Lado kasvikset uuninpellille ja pirskottele niiden päälle oliiviöljyä. Ripottele pinnalle suolaa ja rosmariinia.
Paista kasviksia uunissa n. 15 minuuttia, kunnes ne ovat al dente -kypsiä.
Anna kasvisten jäähtyä ja kokoa sitten salaatti tarjoiluastiaan.
Levitä astian pohjalle rucolaa, lisää päälle vihreät linssit ja sitten juurekset. Ripottele pinnalle murustettua fetajuustoa.
Auringonkukansiemeniä / hampunsiemeniä
Rucolanversoja
Voit vielä koristella annoksen auringonkukansiemenillä ja rucolanversoilla.
Salaatin kastikkeeksi sopivat hyvin esim. granaattiomenamelassi, tumma balsamico tai yrttiöljy.
Reseptin on tuottanut ruokakirjailija ja -bloggaaja Hanna Stolt. Hanna on erityisen kiinnostunut kasvisvoittoisesta ruoasta jossa yhdistyvät kaunis ulkonäkö sekä tietenkin herkullinen maku.
Tämä raikas ja lämmin salaatti on täynnä makua. Nauti Chardonnay-valkoviinin kanssa!
Katso resepti »Millaista viiniä caesar-, vuohenjuusto- ja nizzansalaatille? Katso täsmäviinisuositukset.
Lue lisää »Miedosti mausteinen vegesalaatti toimii Riesling-valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Makumatka Laosiin! Superhelppo Laab on täydellinen yhdistelmä suolaista, kirpeää, makeaa ja tulista.
Katso resepti »