Lämmin juuressalaatti

Terveellisen herkullinen juuressalaatti maistuu vaikkapa lounaana. Valitse viinikaveriksi elegantti ja keskitäyteläisen marjaisa Pinot Noir -punaviini.

Talven paras lämmin juuressalaatti
Talven paras lämmin juuressalaatti
logo

4 HLÖ

logo

0 h 30 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 2 dl vihreitä linssejä (kuivattuja) tai 2 pkt käyttövalmiita vihreitä linssejä

  • 6 porkkanaa (eri värisiä)

  • 1 pieni romanesco broccoli (voi korvata esim. parsakaalilla tai kukkakaalilla)

  • 3 raitajuurta (voi korvata punajuurella)

  • 3 pientä punasipulia

  • 1 pieni bataatti (250 g)

  • 1 fenkoli

  • 3 oksaa rosmariinia

  • Oliiviöljyä

  • Suolaa

  • 130 g rucolaa

  • 200 g fetajuustoa

VALMISTUSOHJEET

    1. Huuhtele linssit ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi, mutta edelleen napakoiksi.

    2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

    3. Kuori juurekset. Paloittele porkkanat viistosti, siivuta fenkoli, paloittele bataatti ja irrota romanesco broccolista kukinnot. Leikkaa raitajuuret lohkoiksi. Kuori sipuli ja leikkaa sekin lohkoiksi.

    4. Lado kasvikset uuninpellille ja pirskottele niiden päälle oliiviöljyä. Ripottele pinnalle suolaa ja rosmariinia.

    5. Paista kasviksia uunissa n. 15 minuuttia, kunnes ne ovat al dente -kypsiä.

    6. Anna kasvisten jäähtyä ja kokoa sitten salaatti tarjoiluastiaan.

    7. Levitä astian pohjalle rucolaa, lisää päälle vihreät linssit ja sitten juurekset. Ripottele pinnalle murustettua fetajuustoa.

KORISTELUUN

AINEKSET

  • Auringonkukansiemeniä / hampunsiemeniä

  • Rucolanversoja

VALMISTUSOHJEET

    1. Voit vielä koristella annoksen auringonkukansiemenillä ja rucolanversoilla.

Salaatin kastikkeeksi sopivat hyvin esim. granaattiomenamelassi, tumma balsamico tai yrttiöljy.

Hanna Stolt

Resepti

Reseptin on tuottanut ruokakirjailija ja -bloggaaja Hanna Stolt. Hanna on erityisen kiinnostunut kasvisvoittoisesta ruoasta jossa yhdistyvät kaunis ulkonäkö sekä tietenkin herkullinen maku. 

Tutustu Hannan ruokablogiin Gurmee.net>