TOP 3 salaattiviinit

Millaista viiniä caesar-, vuohenjuusto- ja nizzansalaatille? Katso täsmäviinisuositukset.

Caesarsalaatti ja viinilasi

Salaattien ja viinin yhdistämisen vaikein osa on salaattikastike, sillä iian hapokas kastike saattaa pilata viini & salaattiyhdistelmän. Viinin tulisi olla vähintäänkin yhtä hapokas kuin kastike, mutta mielellään jopa hapokkaampi. Katso alta täsmäviinisuositukset suosituille salaateille.

Caesarsalaatti

Tarapacá Reserva Chardonnay

Caesarsalaatin kastike sisältää mm. Dijon-sinappia, anjovista, parmesaanijuustoa, sitruunaa ja worcesterkastiketta eli hyvin voimakkaita makuja. 

Chileläinen Tarapacá Reserva Chardonnay sopii maukkaan ceasarsalaatin viereen. Osittainen tammikypsytys antaa kuivalle valkoviinille pientä paahteisuutta ja aavistuksen runsaamman suutuntuman kuitenkaan peittämättä chardonnay-rypäleen raikasta hedelmäisyyttä.

Nizzansalaatti

& Gassier Provence Organic Rosé

Perunaa, kananmunia, tonnikalaa, anjovista, oliiveja sekä vahva salaattikastike. Ruokaisa ja moniulotteinen nizzansalaatti kaipaa viiniä, joka on mahdollisimman monipuolinen. 

Vivahteikkaan marjaisa, tasapainoinen ja raikas ranskalainen Provencen viinialueen luomurosee on elegantti vaihtoehto nizzansalaatin kaveriksi.

Vuohenjuustosalaatti

Leyda Single Vineyard Garuma Sauvignon Blanc

Chevre-salaatissa katseet kääntyvät ihanan kermaiseen vuohenjuustoon. Klassikkoyhdistelmä vuohenjuusto ja pirteä sauvignon blanc on tunnetusti kuin luotu toisilleen. Lue lisää sauvignon blanc -rypäleen luonteesta.

Raikkaan sitruksinen ja yrttinen sauvignon blanc Chilestä on takuuvarma yhdistelmä pehmeälle vuohenjuustolle. Viini palkittiin kultamitalilla Vuoden Viinit 2020 -kilpailussa.