3+1 suosittua Riesling-viiniä eri ruoille & tilanteisiin

Pirteähappoiset Riesling-valkoviinit ovat suosittuja ruoka- ja seurusteluviinejä. Puolikuivat Rieslingit kuten Kungfu Girl Riesling toimivat erityisesti sushin ja mausteisemman ruoan kanssa. Katso Riesling-tärpit!

chill_out_riesling_kaato

Riesling-rypäleen monipuolisuuden ansiosta viinejä on helppo yhdistellä erilaisten ruokien kanssa. Kuivat Rieslingit toimivat erinomaisesti kala- ja äyriäisruokien kanssa, erityisesti kuhan, siian tai ahvenen seurassa.

Puolikuivat Rieslingit rauhoittavat puolestaan tulisen ruoan poltetta ja siksi niitä kannattaa tarjota esimerkiksi mausteisen aasialaisen ruoan kanssa.

Tutustu Riesling-vinkkeihin

Zinck Riesling Prestige

Tämä raikas, runsaan sitruksinen ja kuiva riesling tulee Koillis-Ranskan arvostelulta Alsacen viinialueelta.

Mineraalisen raikas ja monipuolinen luottoviini sopii erinomaisesti sushin, salaattien ja vaaleiden kala- ja kanaruokien kanssa. Sekä sellaisenaan aperitiivina tai seurusteluviininä.

'Laadukas ja hyvin tehty viini.' - Viinilehti 2020

Chill Out Organic Riesling

Kuiva ja raikas saksalainen luomu-Riesling on kukkean hedelmäinen viini sopii kevyille kala- ja kasvisruoille.

Viini on vegaaninen eli sen kirkastuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä ainesosia.

Kungfu Girl Riesling

Puolikuiva Kungfu Girl on Suomen suosituimpia Riesling-viinejä.

Raikkaan hedelmäisen ja aromikkaan sitrusmaisen puolikuivan Kungfu Girlin etikettikin vihjaa sen sopivan erityisen hyvin aasialaisen ruoan seuraan, katso sushi bowlin ohje

Viinintekijän inspiraationa sekä viinin tyyliin että etikettiin on ollut Quentin Tarantinon Kill Bill -leffa. Lue lisää Kungfu Girlin tarinasta.

Trimbach Riesling Réserve

Rieslingien klassikkoja ovat Ranskassa Alsacen viinialueella valmistetut hunajaiset ja hennon petroliset huippuviinit. Kuiva, erittäin tyylikäs ja runsaan hedelmäinen klassinen alsacelainen Trimbach jättää mineraalisen jälkimaun.

Nauti Trimbach esimerkiksi grillatun lohen ja parsan kanssa. Viini sopii erinomaisesti myös äyriäisille, joten kannattaa pitää se mielessä rapuaikaan.

zinck riesling

Vaikuta lähi-Alkosi viinivalikoimaan – Alkotoive.fi

Eikö suosikkiviinisi kuulu tällä hetkellä lähi-Alkon valikoimaan? Alkon uuden Alkotoive.fi -palvelun kautta voit ehdottaa omia toiveitasi myymälän valikoimaan. Alko valitsee asiakastoiveiden mukaisesti myymälävalikoimaan 50-150 tuotetta.

Jätä toiveesi Alkotoive.fi>