HS-testivoittaja: Leitz Eins-Zwei-Zero Riesling paras alkoholiton valkoviini

Helsingin Sanomien viiniraati testasi alkoholittomia valkoviinejä tammikuussa 2022. Kaikenkaikkiaan kuudentoista maistetun viinin osalta parhaimmat erottuivat selvästi. Tutustu voittajaan ja hyvään kolmoseen!

Leitz Eins-Zwei-Zero Riesling

"Alkoholittomien ja vähäalkoholisten juomien suosio on kasvanut viime vuosina roimasti. Samalla on kasvanut myös valikoima: tähän alkoholittomien valkoviinien testiin otettiin mukaan Alkossa olevien juomien lisäksi yleisesti isoissa marketeissa olevia tuotteita, ja maistettujen viinien määrä oli peräti 16." - HS-raati 20.1.2022

1. sija: Leitz Eins-Zwei-Zero Riesling Alcohol Free

**** Erinomainen, luonteikas

Valmistusmaa: Saksa

Alkoholia: 0 %

Hinta: 9,98 e (Alko)

Väriltään keskisyvä kulta. Kohtalaisen runsas tuoksu, jossa vihreää omenaa, sitrusta, herukkaa ja hiukan kukkaisuutta. Raikas eli hyvät hapot. Puolikuiva maku on hienosti tasapainoinen. Maussa omena ja sitrus hyvin esillä ja myös kukkaisuutta jälkimaussa. Kiva rakenne happojen takia, kohtalainen pituus. Tyylikäs kokonaisuus. Sijoitus 1/16.

Kiinnostavatko sinua alkoholittomat viinit? Lue lisää >>

3. sija: Blue Nun White Alcohol Free

*** Hyvä, laadukas ja tasapainoinen

Valmistusmaa: Saksa

Alkoholia: 0,5 %

Hinta: 7,35 e (K-Citymarket), 6,99 e (Alko)

Väriltään vaalea sitruunakeltainen. Kohtalainen tuoksu, jossa sitrusta, omenaa, aprikoosia, yrttisyyttä ja herukkaa. Makea, kohtalaisesti happoja. Maku omenahilloinen, sitruksinen, lopussa hiukan yrttinen. Tasapainoinen mutta hiukan lyhyehkö kokonaisuus. Sijoitus 3/16.

0,5 prosenttia alkoholia sisältävät juomat luokitellaan lainsäädännön mukaan alkoholittomiksi

Täältä löydät Helsingin Sanomien alkuperäisen artikkelin.