Meksikolainen salaatti

Miedosti mausteinen vegesalaatti toimii Riesling-valkoviinin kanssa.

meksikolainen salaatti + viinisuositus
meksikolainen salaatti + viinisuositus

Salaattiainekset:

AINEKSET

  • 1 pussi salaattisekoitusta tai pieni kerä rapeaa salaattia

  • 10–15 kirsikkatomaattia tai 2–3 tomaattia

  • 2 avokadoa

  • 1 iso sipuli

  • 2–3 valkosipulinkynttä

  • 2–3 rkl öljyä

  • 1 pkt (250 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta

  • 1 pussi tacomausteseosta

  • 1 dl ruisnacholastuja

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista salaattipohja. Jos käytät rapeaa salaattia, suikaloi pesty salaatti. Pyöräytä salaatti kastikkeessa ja levitä laakealle vadille tai neljälle lautaselle.

    2. Puolita tai kuutioi pestyt tomaatit. Halkaise avokado, poista kivi, irrota hedelmäliha kuoresta ja viipaloi se. Asettele ainekset salaatin päälle.

    3. Kuori ja viipaloi sipuli sekä hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulit ja valkosipulit. Lisää Härkis pannulle ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää tacomauste ja paista vielä hetki koko ajan seosta käännellen. Jaa seos salaattipedille ja koristele ruisnacholastuilla. Tarjoa heti.

Kastike:

AINEKSET

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa

  • ¼ tl suolaa

  • ripaus mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita kastikkeen öljy ja balsamiviinietikka, mausta suolalla ja pippurilla.

Resepti: Tiina Rantanen / Helppo olla Vege

Resepti: Tiina Rantanen / Helppo olla Vege

Pitkän linjan ruokatoimittaja Tiina Rantasen kirja Helppo olla Vege kokoaa yksiin kansiin noin 30 Härkisreseptiä. Kauniista kuvituksesta vastaa Viola Virtamo.

Tutustu kirjaan Adlibris.com>