Resepti: Tiina Rantanen / Helppo olla Vege
Pitkän linjan ruokatoimittaja Tiina Rantasen kirja Helppo olla Vege kokoaa yksiin kansiin noin 30 Härkisreseptiä. Kauniista kuvituksesta vastaa Viola Virtamo.
Miedosti mausteinen vegesalaatti toimii Riesling-valkoviinin kanssa.
1 pussi salaattisekoitusta tai pieni kerä rapeaa salaattia
10–15 kirsikkatomaattia tai 2–3 tomaattia
2 avokadoa
1 iso sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
2–3 rkl öljyä
1 pkt (250 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta
1 pussi tacomausteseosta
1 dl ruisnacholastuja
Valmista salaattipohja. Jos käytät rapeaa salaattia, suikaloi pesty salaatti. Pyöräytä salaatti kastikkeessa ja levitä laakealle vadille tai neljälle lautaselle.
Puolita tai kuutioi pestyt tomaatit. Halkaise avokado, poista kivi, irrota hedelmäliha kuoresta ja viipaloi se. Asettele ainekset salaatin päälle.
Kuori ja viipaloi sipuli sekä hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulit ja valkosipulit. Lisää Härkis pannulle ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää tacomauste ja paista vielä hetki koko ajan seosta käännellen. Jaa seos salaattipedille ja koristele ruisnacholastuilla. Tarjoa heti.
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
¼ tl suolaa
ripaus mustapippuria
Sekoita kastikkeen öljy ja balsamiviinietikka, mausta suolalla ja pippurilla.
Pitkän linjan ruokatoimittaja Tiina Rantasen kirja Helppo olla Vege kokoaa yksiin kansiin noin 30 Härkisreseptiä. Kauniista kuvituksesta vastaa Viola Virtamo.
Meksikolainen keittiö on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista. Lue mitä kannattaa ottaa huomioon viinivalinnassa ja katso kaksi viinivinkkiä sekä ruokaohjeet jutun lopusta.
Lue lisää »Tacot täytetään itse tehdyllä Pico de Gallo -salsalla ja kotimaisella kalalla. Nautitaan järvimaisemassa raikkaan Chill Out Riesling -viinin kanssa.<br>
Katso resepti »Näissä tacoissa täytteenä on kotimaista härkäpapua, jauhelihaa ja kaalia. Nauti mehevän punaviinin kanssa!
Katso resepti »Meksikolaisen keittiön peruspilareita ovat chilipippurit, mustat pavut ja tortillat. Tuliselle tex mex -ruoalle pärjäävät parhaiten hedelmäisen lempeät ja hieman jäännössokeriset valkoviinit.
Lue lisää »