Kvinoasalaatti paistetulla lohella ja pestomozzarellalla

Mozzarellaa, pestoa ja lohta - täydellinen kylmien talvipäivien salaatti!

logo

4

logo

0 h 40 min

AINEKSET

  • 3 annosta kvinoaa

  • puolikas kasvisliemikuutio

  • 300 g bataattia

  • 200 g punajuuria

  • oliiviöljyä

  • 500 g lohifilettä

  • suola

  • 1 limen mehu

  • öljyä paistamiseen

  • 400 g mozzarellaa

  • 2 rkl vihreää pestoa

  • 200 g edamame-papuja

  • rucolaa ja basilikaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Kypsennä kvinoa paketissa olevien ohjeiden mukaan. Mausta keitinvesi liemikuutiolla. Anna jäähtyä. 

    2. Kuori ja pilko bataatit ja punajuuret pieniksi paloiksi. Laita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pirskottele päälle öljyä ja suolaa. Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuutin ajan.

    3. Leikkaa lohi paloiksi. Mausta suolalla ja levitä päälle limen mehu. Kuumenna öljy pannulla ja paista lohipaloja noin 2 minuuttia per puoli.

    4. Revi mozzarella paloiksi ja sekoita peston kanssa. 

    5. Sekoita keskenään kvinoa, pestomozzarella, pavut, rucola ja uunipaahdetut vihannekset. Lisää viimeisenä lohi ja basilika.