Kvinoasalaatti paistetulla lohella ja pestomozzarellalla
Mozzarellaa, pestoa ja lohta - täydellinen kylmien talvipäivien salaatti!
AINEKSET
3 annosta kvinoaa
puolikas kasvisliemikuutio
300 g bataattia
200 g punajuuria
oliiviöljyä
500 g lohifilettä
suola
1 limen mehu
öljyä paistamiseen
400 g mozzarellaa
2 rkl vihreää pestoa
200 g edamame-papuja
rucolaa ja basilikaa
VALMISTUSOHJEET
Kypsennä kvinoa paketissa olevien ohjeiden mukaan. Mausta keitinvesi liemikuutiolla. Anna jäähtyä.
Kuori ja pilko bataatit ja punajuuret pieniksi paloiksi. Laita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pirskottele päälle öljyä ja suolaa. Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuutin ajan.
Leikkaa lohi paloiksi. Mausta suolalla ja levitä päälle limen mehu. Kuumenna öljy pannulla ja paista lohipaloja noin 2 minuuttia per puoli.
Revi mozzarella paloiksi ja sekoita peston kanssa.
Sekoita keskenään kvinoa, pestomozzarella, pavut, rucola ja uunipaahdetut vihannekset. Lisää viimeisenä lohi ja basilika.