TOP 3 näppärän pienet viinihanat

Näppärät 'pikku-boksit' valkoviiniä sopivat illanvieton nautiskeluun sekä erilaisten ruokien kanssa. Katso herkulliset suositukset!

pienet_hanaviinit

Pienet viinihanat mahtuvat näppärästi jääkaapin oveen ja säilyvät avaamisen jälkeen hyvänä neljä viikkoa ilmatiiviin hanansa ansiosta. Nappaa viinivinkkimme illanviettoihin – valitsetko Riesling, Sauvignon Blanc vai Chardonnay-valkoviinin?

Lindeman's Riesling Gewürztraminer 1,5 litraa

Puolikuiva ja ihastuttavan aromaattinen valkoviini.

"Ihanan näppärä pieni viinipaketti ja erinomainen hinta-laatusuhde tässä kokoluokassa. Viini on luokiteltu puolikuivaksi, mutta maistuu ennemmin kuivalta Riesling-rypäleen tuoman hapokkuuden ansiosta, jota pieni jäännössokeri tasapainottaa mukavasti. Ryhdikäs maku on Gewürztraminer-rypäleen ansiosta lempeän kukkaisa, muttei liian voimakas"

"Monikäyttöinen viini, joka sopii hieman mausteisempienkin kala-, kana- ja kasvisruokien kanssa. Myös sushille!"

Viinilehdeltä Neljä tähteä = Viini on harmoninen kokonaisuus ja laadultaan erinomainen

Leyda Reserva Sauvignon Blanc 2 litraa

Ihanan raikas ja herukkainen valkoviini on täydellinen mätsi erilaisten juustojen ja salaattien kanssa.

"Sauvignon Blanc -rypäleistä tehty valkoviini on klassinen pari vuohenjuuston kanssa, mutta toimii monipuolisesti myös muiden juustojen kanssa illanistujaisissa. Kokeile myös aperitiivina sekä salaattien, rapuvartaiden tai raikkaiden vaaleiden kalaruokien kanssa."

Kahden litran viinipaketista tulee 16 lasillista. Ja jos viiniä jää yli, se säilyy ilmatiiviin hanansa ansiosta kuukauden jääkaapissa

"Arvostetun chileläisen Leyda-viinitalon viini on hyvä sekoitus uuden ja vanhan viinimaailman Sauvignon Blancia eli siitä löytyy eurooppalaistyylistä herukanlehden aromia ja elegantin raikasta hapokkuutta, mutta samalla uuden maailman runsautta ja hedelmäisyyttä. Lasista löytyy siis klassiset Sauvignon Blancin piirteet, mutta pehmeämpinä. Sopii siis hyvin niin viinialoittelijalle kuin jo jonkin aikaa harrastaneelle"

Luna Negra Chardonnay 2 litraa

Kuiva ja kevyen päärynäinen Chardonnay-valkoviini on täynnä trooppisen hedelmäisiä aromeja.

"Hedelmäinen ja aromikas Luna Negra on helppo ja monipuolinen valkoviini, joka on parhaimmillaan maukkaiden pastaruokien, risottojen ja salaattien kanssa. Kokeile erityisesti savulohisalaattia tai -pastaa! Varma valinta myös illanviettoon pienten snacksien kanssa."

100 % kierrätettävä pakkaus – viinipussin ja kahvan voi kierrättää muovinkeräyksessä ja pahvikotelon kartonginkeräyksessä.

Vinkki hanaviinin avaamiseen

Hanaviinipakkaus kannattaa – yllättäen – avata ylösalaisin. Eli kun pakkaus käännetään ylösalaisin ja siitä poistetaan pahvisuoja, valuu sisällä oleva hana lähes itsestään ulos, eikä sitä tarvitse kaivaa sormilla.

Jos yrittää avata pakkausta oikeinpäin, hanan päällä on kolme litraa eli käytännössä kolme kiloa painoa. Kun käännät pakkauksen ympäri, tämä paino poistuu ja hana tulee helposti ulos.

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Iida Seppälä ja Nelli Leppänen sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.