Pohjois-Italiassa Veronan kaupungin lähellä sijaitseva Pasqua-viinitalo on Italian suurin yksityisomisteinen viiniyritys, jonka ovat perustaneet neljä Pasquan veljeksestä Umberto, Nicola, Riccardo ja Natale vuonna 1925. Nykyään Pasquan viinitaloa on jo vetämässä kolmas sukupolvi Riccardo Pasquan johdolla.
Listasimme kolme kesään sopivaa viiniä Pasquan valikoimasta - salute!
Pasqua Prosecco Frizzante
Ihastuttavan kepeä ja pirskahteleva puolikuiva Frizzante-valkoviini nautiskeluun ja kepeiden ruokien kanssa.
Raikkaan hedelmäinen maku on puolikuiva ja sopivan tasapainoinen. Frizzantessa on vähemmän kuplia kuin kuohuviini-Proseccossa, mutta samoja ihastuttavia aromeja, kuten päärynää, omenaa, sitrusta ja kevyttä kukkaisuutta. Nauti sekä sellaisenaan että kevyiden ruokien kuten salaattien ja kasvisruokien seurassa.
Tutustu Veneton alueen Cicchetti-sormisyötäviiin
Pasqua 11 Minutes Rosé
Raikas, laadukas ja elegantti roseeviini tulee rakkauden kaupungista Italian Veronasta.
Raikas, kuiva ja tyylikkäästi hapokas kuiva roseeviini on aromeiltaan kypsän aprikoosinen, kevyen metsämansikkainen ja hennon kukkainen. Tasapainoinen viini jättää pitkän ja elegantin jälkimaun.
Etiketissä oleva latinankielinen lause Odi et Amo tarkoittaa suomeksi 'vihata ja rakastaa', joka on roomalaisen runoilijan Catulluksen kuuluisa teos. Catullus kirjoitti runon suuren rakkautensa kohteelle Lesbialle, jonka kasvokuva näkyy pullon sisällä etiketin keskellä.
Nauti 11 Minutes loppukesän raikkaiden salaattien sekä kala- ja äyriäisruokien kanssa. Ihana aperitiivi kesäiltoihin!
Tiesitkö? Viinin nimi 11 Minutes tarkoittaa aikaa, jonka rypäleiden kuorimassa on kosketuksissa viinin kanssa käymisprosessin aikana. 11 minuuttia on täydellinen aika, jolloin viini säilyttää raikkautensa, mutta saa häivähdyksen marjaisuutta ja saavuttaa kauniin lohenpunaisen värin.
Pasqua Chardonnay
Raikas, kuiva ja kepeä valkoviini Pohjois-Italiasta.
Hedelmäinen ja raikkaan sitruksinen maku, jossa aistii hedelmäisyyttä ja päärynän aromeja. Mukavahappoinen viini sopii hyvin seurusteluun, aperitiiviksi, kevyen kasvisruokien kaveriksi sekä noutopöytään.