Haastattelussa Anni Paakkunainen
Ruokakirjailija ja -vaikuttaja Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Leivonnassa ja kokkaamisessa suurin inspiraation lähde ovat vuodenajat sekä tuoreet sesongin raaka-aineet. IG: @anninuunissa
Ruokavaikuttaja Anni Paakkunainen ihastui Pohjois-Italian matkallaan paikallisiin herkkuihin. Tutustu Annin vinkkeihin helpoista juhlatarjottavista.
Veneton alue Pohjois-Italiassa tunnetaan upeasta viinikulttuuristaan ja monipuolisesta ruokaperinteestään, mitä tekee siitä ihastuttavan inspiraation lähteen juhliin. Venetolainen tunnelma tuo juhlapöytään rentoa eleganssia ja herkullisia italialaisia makuja.
Veneton alueen pääkaupunki on kaikkien tuntema Venetsia, mutta toiseksi suurin kaupunki Verona tunnetaan erityisesti viinikulttuuristaan sekä romanttisesta historiastaan, kuten William Shakespearen klassikkotarinaan Romeo ja Julia liittyvistä nähtävyyksistään.
Cicchetti (lausutaan chi-KET-ti) on Venetossa perinteikäs tapa nauttia pieniä, suolaisia ruoka-annoksia esimerkiksi aperitiivin seurassa. Usein cicchetti-annokset ovat pienten leipäviipaleiden päällä tarjottuja lihasta, juustosta tai kasviksista koostuvia sormisyötäviä.
– Cicchettien viehätys on niiden yksinkertaisuudessa ja laadukkaissa raaka-aineissa sekä mahdollisuudessa maistaa monenlaisia makuja tai valita omat suosikit, kertoo Annin Uunissa -blogista tuttu ruokavaikuttaja Anni Paakkunainen.
– Cicchettit näyttävät upeilta ja herkullisilta isoilla tarjottimilla, ne on myös helppo valmistaa. Kokemukseni mukaan ne herättävät vieraissa suurta ihastusta, ja pöytä näyttää helposti todella runsaalta.
• ricotta, paahdettu parsa ja musta suola
• paahdetut tomaatit ja burrata
• taleggio-juusto, paahdetut pähkinät ja hunaja
Leikkaa ciabattasta tai patongista suhteellisen ohuita paloja, asettele täytteet päälle ja tarvittaessa kiinnitä ne yhteen cocktail-tikulla. Voit myös halutessasi paahtaa leipäpalat ensin.
– Veronassa maistoin myös "Baccalà mantecate" eli silkkiseksi vaahdoksi vatkattua liotettua turskaa oliiviöljyn kera. Sardellit mehevän tomaatin päällä toimivat myös, Anni jatkaa.
Veneton ruokatunnelmaa täydentävät tietenkin paikalliset viinit – raikas prosecco-kuohuviini tai elegantti roseeviini.
Kolmannessa sukupolvessa toimivan perheomisteisen Pasqua-viinitalon 11 Minutes Rosé erottuu roseeviinien joukosta paitsi laadukkaan makunsa myös erikoisen pullonmuodon sekä romanttisen etiketin ansiosta.
Viinin etiketissä oleva latinankielinen lause Odi et Amo on roomalaisen runoilijan Gaius Valerius Catulluksen kuuluisa teos ja tarkoittaa suomeksi 'vihata ja rakastaa'.
Noin vuonna 50 eKr eläneen Catulluksen lemmen kohde ja runojen aihe oli Lesbia-niminen nainen, jonka kaunis muotokuva heijastuu takaetiketistä viinin läpi etuetiketin keskellä olevaan aukkoon.
Viinin nimi 11 minutes tarkoittaa aikaa, jonka rypäleiden kuorimassa on kosketuksissa rypälemehun kanssa käymisprosessin aikana.
Yksitoista minuuttia on optimaalinen aika, jossa viini säilyttää raikkautensa, mutta saa häivähdyksen marjaisuutta ja saavuttaa kauniin lohenpunaisen värin, jonka tummien rypäleiden kuoret antavat.
Buon appetito ja tunnelmallisia juhlia!
Ruokakirjailija ja -vaikuttaja Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Leivonnassa ja kokkaamisessa suurin inspiraation lähde ovat vuodenajat sekä tuoreet sesongin raaka-aineet. IG: @anninuunissa
Kuvat: Joanna Suomalainen
Elegantti italialainen Pasqua 11 Minutes Rosé -roseeviini henkii rakkauden kaupungin Veronan tunnelmia. Tutustu viinin erikoisen etiketin saloihin ja mistä 11 minutes saa nimensä.
Lue lisää »Italian kuuluisimpien viinien taustalla ovat perheen ja perinteiden kunnioitus sekä palo kehittyä vuodesta toiseen. Veronassa sijaitseva Pasquan tila on ihanteellinen vierailukohde italialaisen ruoan ja tyylikkäiden viinien ystäville.
Tutustu brändiin »Vaaleanpunainen roseeviini on hyvin monipuolinen nautiskelu- ja ruokajuoma. Tutustu rohkeasti roseeseen ja katso asiantuntijan viinivinkit.
Lue lisää »Trendikäs voileipäkakku tarjoillaan nyt annoskokoisina kaunokaisina. Vaihda sitruuna vadelmiin, ja tuo hapokkuus lohivoileipäkakkuun punaisilla marjoilla.
Katso resepti »