Pasqua 11 Minutes Rosé

Pasqua 11 Minutes Rosé


Label: Tapas ja AntipastiLabel: Vähärasvainen kalaLabel: GrilliruokaLabel: Salaatit Kasvisruoka

18,99 €

Löydä Alkosta

Raikas, laadukas ja elegantti roseeviini tulee romanttisen rakkauden kaupungista Italian Veronasta.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Lohenpunainen

Tuoksu

Raikas, kukkainen, hennon marjaisa

Maku

Raikas, tyylikäästi hapokas, kypsän aprikoosinen, kevyen metsämansikkainen, hennon kukkainen. Tasapainoinen viini jättää pitkän ja elegantin jälkimaun.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Viini sopii loistavasti raikkaiden salaattien, sekä kala- ja äyriäisruokien kumppaniksi.

Valmistus

Viinin nimi tarkoittaa aikaa, jonka rypäleiden kuorimassa on kosketuksissa viinin kanssa käymisprosessin aikana. 11 minuuttia on täydellinen aika jolloin viini säilyttää raikkautensa, mutta saa häivähdyksen marjaisuutta ja saavuttaa kauniin lohenpunaisen värin.

Tarina

Viinin etiketissä oleva latinankielinen lause Odi et Amo tarkoittaa suomeksi 'vihata ja rakastaa', joka on roomalaisen runoilijan Catulluksen kuuluisa teos. Catullus kirjoitti runon suuren rakkautensa kohteelle Lesbialle, jonka kuva näkyy pullon sisällä etiketin keskellä. Pasqua on Italian suurin yksityisomisteinen viinitalo, jonka ovat perustaneet neljä Pasquan veljeksestä Umberto, Nicola, Riccardo ja Natale vuonna 1925. Veljekset olivat alunperin muuttaneet Veronaan Pohjois-Italiaan armeijapestinsä vuoksi, mutta hankkivatkin sittemmin viinitilan kaupungin läheisyydestä Veneton viinialueelta. Nykyään Pasquan viinitaloa on jo vetämässä kolmas sukupolvi Riccardo Pasquan johdolla. Pasqua yhdistää toiminnassaan perinteet ja innovaation. Koko viinitila on edelleenkin kuin perhe, joka jo sukupolvien ajan on dynaamisesti ja sydämestä lähtevällä innolla viljellyt rypäleitä ja valmistanut niistä viiniä. Perinteitä vaalitaan, mutta samalla nuorempia polvia kannustetaan tutkimaan ja löytämään uutta. Sosiaalinen vastuu ja ympäristön kunnioittaminen ovat Pasquan toiminnan kivijalkoja, joista ei tingitä. Tästä kaikesta syntyy viinejä, jotka edustavat esimerkillisesti Italian parhaita viinialueita.

Tuoteryhmä

Roseeviinit

Alkoholipitoisuus

12,5 %

Alkon tuotenumero

917087

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Pasqua Vigneti E Cantina

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Italy - Veneto - Veneto

Sokeripitoisuus

5 g/litra

Rypäleet

Syrah, Carmenère, Corvina, Trebbiano di Lugana

Makeus

Kuiva

Tuotenumero

1023563Silver Medal Rosé Master, 91 Points

- Decanter, The Drinks Business


Kultaa Vuoden Viinit 2018 -kilpailussa, roseeviinit -sarja. Vuoden roseeviini 2018!

- Vuoden Viinit 2018


Roseeviinen ykkönen hintaluokassa 14–20 €: Italialainen roseeviini on Corvinan, Trebbiano di Luganan, Syrahin ja Carmenèren sekoitus. Vetojuhtana toimii Syrah, ja tuloksena on on loistava gastronominen viini, joka on edukseen ruokapöydässä yhtä lailla kalan, kasvisten kuin vaalean lihan kanssa. Kokonaisuus on tasapainoinen, ja raikas hapokkuus sekä keskitäyteläinen runko takaavat sen, että viini on omiaan esimerkiksi voissa paistetuille, yrteillä maustetuille metsäsienille tuoden kokonaisuuteen pilkahduksen kesäaurinkoa.

- Vuoden 2019 Parhaat Viinit / Glorian Ruoka&Viini 17.10.2019


Paras roseeviini yli 15 €: "Italialainen rosee on jännittävällä tavalla mehevä, vaikka onkin kuiva ja hapokas. Maussa on raparperia, metsämansikkaa, greippiä ja kukkaisuutta. Jälkimaussa tuntuu karamelli. Tasapainoisen viinin voimakas happorakenne tekee kokonaisuudesta ryhdikkään. Hapokkuutensa ansiosta toimii jopa sillin ja uusien perunoiden ja grillattujen tomaattien kanssa. Tämä viini tykkää basilikasta, joten kokeile sitä tomaatti-mozzarellasalaatin parina. Laatuun satsaavalla yleisrosee vaikkapa kesäsunnuntain pihapeleihin. Maku kestää hyvin myös lämpenemistä, joten sopii isompienkin kesäjuhlien viiniksi."

- Soppa 365 (19.6.2019)


Paras roseeviini kesälle 2019? Valitsimme muutaman mainion kesäviinin."Hennon mansikan tuoksuinen rosee on tyylikäs ja elegantti. Maussa on myös erittäin paljon punaista marjaa, jopa vähän herukkamaisuutta. Viini on kuiva. Viini on reilun hapokas ja se sopisi hyvin esimerkiksi äyriäisten ja vaalean kalan sekä beurre blanc -kastikkeen kanssa. Kastike on hieman hapokas, joten tämä viini komppaisi kivasti hapokasta soosia javoissa paistettua kalaa tai kampasimpukkaa."

- Kotiliesi (10.6.2019)