Lindeman’s Bin 65 Chardonnay Helsingin Sanomien viinitestin paras

Helsingin Sanomien viiniraati maistoi Chardonnay-valkoviinejä Australiasta. Testivoittajaksi nousi alle 12 euron viini, joka on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen.

Lindeman’s Bin 65 Chardonnay

Helsingin Sanomien viiniraati maistoi 22.7.2021 kymmenen Chardonnay-rypäleestä tehtyä australialaista valkoviiniä. Testiin valittiin 10 parhaiten saatavilla olevaa australialaista viiniä Alkon vakiovalikoimasta.

Voittaja! Lindemans Bin 65 Chardonnay 2019

Testin parhaaksi arvioitiin Lindemans Bin 65 Chardonnay 2019, jonka maku todettiin elegantiksi, ryhdikkääksi ja selkeäksi.

"Niukahko tuoksu, jossa vaaleaa persikkaa ja yrttisyyttä. Maussa mukaan tulee mausteisuutta, pähkinää ja paahdetta. Aistittavissa edelleen myös yrttisyyttä, kuten minttua ja eucalyptusta. Hyvä ryhti, selkeä ja melko pitkäkin maku. Jopa elegantin tyylikäs viini. Hintatasoonsa (11,18 e) nähden aivan erinomainen viini. Myös vuosikertaa 2020 saatavissa"

Sijoitus 1/10

**** Erinomainen, luonteikas

Australialainen Lindeman's jatkaa ympäristövastuullista työtään ja hiilijalanjälkensä pienentämistä. Suuri osa sen viineistä onkin nyt sertifioitu hiilineutraaleiksi. Lue lisää hiilineuraaliudesta.

Leimallista australialaiselle chardonnaylle on runsas hedelmäisyys.

HS Viiniraati

Hyvä nelonen - Chill Out Chardonnay Australia 2020

"Ujohkon tuoksuinen ja hyvin hedelmävetoinen viini on melko lyhyen ja simppelin oloinen. Osa raadista piti kuitenkin makua raikkaan eloisana samalla kun omenan, greipin ja keltaisen luumun aromit tuntuivat viehättäviltä."

Sijoitus 4/10

*** Hyvä, laadukas ja tasapainoinen

Valkoviiinilasit

Näistä australialaisviineistä löytyy sopiva juoma piknikille – Testivoittajaksi nousi alle 12 euron viini, joka on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen

Tutustu Helsingin Sanomien alkuperäiseen 22.7.2021 julkaistuun arvosteluun. Huomioithan, että se on luettavissa vain Helsingin Sanomien tilaajille.

Lue Helsingin Sanomien arvostelu>