Lindeman’s Bin 50 Shiraz Helsingin Sanomien hanaviinitestin paras

Helsingin Sanomien viiniraati maistoi grilliruoille sopivia hanaviinejä ja julkaisi testin tulokset 17.6.2020. Australialaisen Lindeman'sin viinit menestyivät hienosti.

punaviinilasit

Helsingin Sanomien viiniraati maistoi kesäkuussa kahdeksan hanaviiniä Yhdysvalloista ja Australiasta. Testiin valittiin ne Alkon vakiovalikoiman kolmen litran hanapakkaukset, joiden saatavuus oli testipäivänä vähintään kohtalainen.

HS:n viiniasiantuntijan Jouko Mykkäsen mukaan edulliset hanaviinit ovat mainio valinta grilliruoan pariksi. Testiin valitut viinit sopivat erityisesti grillattujen ribsien kanssa.

Testissä löytyi neljä laadukasta punaviiniä, joista peräti kolme australialaiselta Lindeman'sin viinitalolta.

Voittaja! Lindeman’s Bin 50 Shiraz 2019 

Viini sai kiitosta puhdaspiirteisestä ja kaikilta osin tasapainoisesta mausta.

"Syvä granaatinpunainen väri. Niukka tuoksu. Maku pureskeltavan hedelmäinen ja puhdaspiirteinen: tummaa marjaa, myös karpaloa ja hiukan mansikkaa sekä kohtuullisesti vaniljaa. Melko hyvät hapot. Tanniinit selkeät mutta vähäiset, viinissä on hiukan ryhtiä. Täyteläinen, keskipitkä ja tasapainoinen viini." 

Sijoitus 1/8

*** Hyvä, laadukas ja tasapainoinen

2. sija: Lindeman’s Gentleman’s Collection Shiraz 2019

"Syvä rubiininpunainen väri. Kohtalaisen voimakas tuoksu. Aistittavissa täyteläinen ja runsas hillomainen tummien marjojen hedelmäisyys sekä mustapippuria ja kohtuullisesti vaniljaa. Keskipitkä, sopusuhtaiset tanniinit ja hapot. Tasapainoinen ja miellyttävä mausteinen jälkimaku, jossa mukana sopivasti tiivistä marjaisuutta."

Sijoitus 2/8

*** Hyvä, laadukas ja tasapainoinen

4. sija: Lindeman’s Shiraz Cabernet 2019

"Syvä purppuranpunainen väri. Melko runsas, mutta hieman yksinkertainen tuoksu. Aistittavissa marjahilloa, pippuria, ja vaniljaa. Maku makean vaniljainen, hillomaisen marjainen sekä hieman yrttinen. Hiukan kiristävät tanniinit, muuten pehmeä ja muheva. Simppeli, täyteläinen, ei kovin pitkä. Puhdaspiirteinen ja mehukas, laadultaan tavanomainen viini."

Sijoitus 4/8

*** Hyvä, laadukas ja tasapainoinen