Alkoholittomat punaviinit ja valkoviinit - tutustu Lindemansin viinivalikoimaan

Viinintekijöiden ammattitaito ja innovaatiokyky tekevät Lindeman'sin alkoholittomista viineistä raikkaita ja korkealaatuisia. Lue mikä tekee viineistä erityisen maukkaita!

lindemans viinipullot

Lindeman'sin alkoholiton valkoviini ja punaviini valmistetaan valituista, maultaan kypsistä rypäleistä.

Viinitarhat valitaan sen perusteella, miten hyvin niillä kasvavat rypäleet kypsyvät luontaisesti vähemmän sokeria sisältäviksi, mutta säilyttävät rypäleelle tyypillisen makuprofiilin. Viinintekijätiimi on tutkinut ja testannut tarkkaan, miten viinissä saadaan säilymään paras mahdollinen maku alkoholin poistamisen jälkeen.

Miltä alkoholittomat Lindeman's puna- ja valkoviinit maistuvat?

Sitruksinen Lindeman's Semillon Chardonnay -valkoviini on puolimakea. Se sopii sekä aperitiiviksi että kevyiden ruokien kuten salaattien ja kalaruokien kanssa nautittavaksi.

Mehevän marjaisa Lindeman's Cabernet Sauvignon -punaviini sopii kana- ja possuruokien sekä ruokaisempien salaattien kanssa.

Löydät valko- ja punaviinin isoimmista Prismoista sekä valikoiduista Alkon myymälöistä ja verkkokaupasta. Kysy myös omalta K-lähikauppiaaltasi!

Miten alkoholiton viini tehdään?

Sadonkorjuun jälkeen rypäleistä tehdään viiniä normaaliprosessin mukaisesti. Viinin alkoholipitoisuuden hienosäätämiseksi osa viinistä suodatetaan ja alkoholia poistetaan ennen lopullisen sekoituksen tekemistä.

Alkoholin poistamisessa käytetään ns. “Spinning Cone” -menetelmää, jossa viiniä pyöritetään isossa lingossa, erotellaan viinin eri komponentit ja poistetaan ei-halutut osat kuten alkoholi. Kun viinistä on saatu täysin alkoholitonta, se sekoitetaan pieneen määrään normaalialkoholipitoista viiniä, jotta saadaan aikaiseksi tavoiteltu 0,5 % alkoholipitoisuus, mikä antaa maulle oman ryhdikkyytensä.

Lopputuloksena on makuprofiililtaan tasapainoinen alkoholiton valkoviini tai punaviini.