Saaristolaisleipä
Maltaisen makea saaristolaisleipä ei tarvitse ylleen kuin sipaisun voita, mutta loistoon se pääsee kalaruokien kumppanina. Valmista keralle esimerkiksi skagenröraa eli katkaraputahnaa tai graavattua siikaa.
Katso resepti »Sulatejuusto antaa makua ja täyteläisyyttä kalakeitolle. Tuunaa lientä halutettasti isolla lorauksella valkoviiniä.
500 g kalaa kuutioina esim lohta
2 sipulia
1 rkl voita
1 ½ l vettä
½ dl kalafondia
(1,5 dl valkoviiniä)
2 porkkanaa
10–15 uutta perunaa tai 5 isoa perunaa
250 g sulatejuustoa (Koskenlaskija voimakas)
1 dl silputtua tilliä
ripaus mustapippuria
Kuullota kattilassa silputut sipulit voissa. Lisää joukkoon vesi ja kalaliemi. Voit lisätä halutessasi n 1,5 dl valkoviiniä makua antamaan.
Kuori porkkanat ja leikkaa ne kiekoiksi. Kuori ja kuutioi perunat. Lisää ensin porkkanat ja sitten perunat kypsymään kalaliemeen. Keitä noin 15 minuuttia.
Lisää liemeen paloiteltu sulatejuusto ja kun juusto on lähes sulanut kuutioitu kala. Kypsennä viisi minuuttia. Lisää lopuksi keittoon runsaasti silputtua tilliä.
Tarjoa ruisleivän kanssa.
Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen
Maltaisen makea saaristolaisleipä ei tarvitse ylleen kuin sipaisun voita, mutta loistoon se pääsee kalaruokien kumppanina. Valmista keralle esimerkiksi skagenröraa eli katkaraputahnaa tai graavattua siikaa.
Katso resepti »Tämä keitto saa mukavan twistin tomaattiaiolista. Katso kokki Michael Björklundin kalakeitto-ohje ranskalaiselle Laroche Chardonnay L -valkoviinille.
Katso resepti »Tähän kalakeittoklassikkoon voit käyttää kaikkea mahdollista saatavilla olevaa kalaa. Kokeile valmistaa myös sydäntalven sesonkikalasta mateesta. Valkoviinikaveriksi sopii klassinen riesling.
Katso resepti »"Tässä helppo ja nopsa uunilohi resepti, joka on tosi hyvää! " Katso radio- ja tv-juontaja Annin Hautalan helppo lohiohje Annin Ruokakirjasta.
Katso resepti »