Purjehtijan kalakeitto

Sulatejuusto antaa makua ja täyteläisyyttä kalakeitolle. Tuunaa lientä halutettasti isolla lorauksella valkoviiniä.

Purjehtijan kalakeitto + viinisuositus
Purjehtijan kalakeitto + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 500 g kalaa kuutioina esim lohta

  • 2 sipulia

  • 1 rkl voita

  • 1 ½ l vettä

  • ½ dl kalafondia

  • (1,5 dl valkoviiniä)

  • 2 porkkanaa

  • 10–15 uutta perunaa tai 5 isoa perunaa

  • 250 g sulatejuustoa (Koskenlaskija voimakas)

  • 1 dl silputtua tilliä

  • ripaus mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuullota kattilassa silputut sipulit voissa. Lisää joukkoon vesi ja kalaliemi. Voit lisätä halutessasi n 1,5 dl valkoviiniä makua antamaan.

    2. Kuori porkkanat ja leikkaa ne kiekoiksi. Kuori ja kuutioi perunat. Lisää ensin porkkanat ja sitten perunat kypsymään kalaliemeen. Keitä noin 15 minuuttia.

    3. Lisää liemeen paloiteltu sulatejuusto ja kun juusto on lähes sulanut kuutioitu kala. Kypsennä viisi minuuttia. Lisää lopuksi keittoon runsaasti silputtua tilliä.

    4. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Resepti ja kuva

Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä


Maltaisen makea saaristolaisleipä ei tarvitse ylleen kuin sipaisun voita, mutta loistoon se pääsee kalaruokien kumppanina. Valmista keralle esimerkiksi skagenröraa eli katkaraputahnaa tai graavattua siikaa.

Katso resepti »