Mustajuuri-Vichysoisse
Vichysoisse on ranskalainen klassikkokeitto, joka valmistetaan purjosta ja perunasta ja se tarjoillaan usein kylmänä. Myös suomalainen mustajuuri sopii ihanasti tähän keittoon.
Katso resepti »Maukas porkkanakeitto saa inkivääristä ja chilistä hieman potkua makuunsa, jota makea kookosmaito tasapainottaa.
Mausteisen porkkanakeiton juomapariksi sopii parhaiten puolikuiva Riesling-valkoviini tai raikas portugalilainen Vinho Verde.
1 kg porkkanoita
1 valkosipulinkynsi
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 keltasipuli
1/2 pieni punainen chili
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl kookosmaitoa
0,5 sitruunan mehu
Rapsiöljyä
Suolaa ja mustapippuria
Kuumenna öljyä suuressa kattilassa ja kuullota karkeasti pilkottu keltasipuli, viipaloitu valkosipuli ja viipaloitu chili. Sekoita välillä huolellisesti.
Viipaloi porkkanat ja lisää ne kattilaan.
Kaada joukkoon vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta. Laske sen jälkeen lämpöä ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ovat pehmenneet (noin 10 minuuttia).
Lisää kookosmaito, raastettu inkivääri ja puristettu sitruunamehu.
Soseuta kaikki tasaiseksi keitoksi.
Mausta suolalla ja mustapippurilla ja tarjoa keitto syviltä lautasilta tai kauniista kulhoista.
Vichysoisse on ranskalainen klassikkokeitto, joka valmistetaan purjosta ja perunasta ja se tarjoillaan usein kylmänä. Myös suomalainen mustajuuri sopii ihanasti tähän keittoon.
Katso resepti »Viime vuosina raikkaat valkoviinit ovat olleet kovassa nosteessa. Kilpailu suosittujen rypälelajikkeiden kärjessä on kovaa, mutta riesling ja sauvignon blanc nauttivat vankkumatonta suosiota. Tutustu viinien saloihin viinikirjoittaja Ilkka Sirénin kanssa!
Lue lisää »Kokosimme lehtien ja muiden medioiden arvosteluita ja kommentteja uusista markettiviineistä. Lue mitä niistä puhutaan!
Lue lisää »8 prosenttiset viinit eivät synny itsestään, vaan niiden kehittämiseen on laitettava runsaasti työtunteja. Tutustu 8 % viinien valmistukseen ja laatuun!
Lue lisää »