Vietnamilaisia kevätrullia lohella
Vietnamilaiset kevätrullat vaativat jonkun verran sorminäppäryyttä, mutta ovat sitäkin paremman makuisia! Rullista saa monipuolisia vaihtuvilla täytteillä.
Katso resepti »Tämä punainen curry täydentyy katkaravuilla! Parasta tässä curryssa: voit helposti itse säätää tulisuutta sekä makua ainesten määrillä.
2
Mausteiset ruoat kuten tämä punainen curry vaativat viiniltä aromikasta hedelmäisyyttä sekä jäännössokeria. Valitse lasiin esimerkiksi puolikuiva Riesling-valkoviini, joka tasapainottaa suussa ruoan mausteisuutta.
4 cm pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
kevätsipulia
1 chili
öljyä paistamiseen
2 rkl punaista currytahnaa
1 rkl kalakastiketta
4 dl kookosmaitoa
hyppysellinen sokeria
½ dl vettä
400 g katkarapuja
2 limeä
suola
tuoretta korianteria
riisiä tai riisinuudeleita
Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli
Hienonna kevätsipuli ja chili. Paista inkivääri, valkosipuli, kevätsipuli ja chili pienessä määrässä öljyä kunnes sipulit ovat pehmenneet.
Lisää currytahna sekä kalakastike ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan.
Kaada pannulle kookosmaito, vesi ja sokeri. Keitä noin 5-10 minuutin ajan. Mausta 1 limen mehulla.
Kuumenna toisella pannulla öljy ja lisää katkaravut. Paista muutaman minuutin ajan kunnes ne ovat kypsiä. Pirskottele päälle limen mehua ja suolaa.
Lisää ravut curryn joukkoon ja ripottele lopuksi päälle tuoretta chiliä ja korianteria.
Tarjoile riisin tai riisinuudelien kanssa.
Vietnamilaiset kevätrullat vaativat jonkun verran sorminäppäryyttä, mutta ovat sitäkin paremman makuisia! Rullista saa monipuolisia vaihtuvilla täytteillä.
Katso resepti »Aasialaistyyppinen lohi sopii niin alku- kuin pääruuaksikin. Lohen kanssa tarjoiltava soijamajoneesi viimeistelee makuelämyksen!
Katso resepti »Puolikuivan Kungfu Girl Rieslingin raikkaan hedelmäinen ja aromikkaan sitrusmainen makumaailma sopii erityisen hyvin aasialaisen ruoan seuraan.
Katso resepti »