Thaimaalainen curry katkaravuilla ja kookosmaidolla

Ihana thaimaalainen punainen curry täydentyy katkaravuilla! Parasta tässä curryssa: voit helposti itse säätää tulisuutta sekä makua ainesten määrillä.

logo

2

AINEKSET

  • 4 cm pala inkivääriä

  • 2 valkosipulinkynttä

  • kevätsipulia

  • 1 chili

  • öljyä paistamiseen

  • 2 rkl punaista currytahnaa

  • 1 rkl kalakastiketta

  • 4 dl kookosmaitoa

  • hyppysellinen sokeria

  • ½ dl vettä

  • 400 g katkarapuja

  • 2 limeä

  • suola

  • tuoretta korianteria

  • riisiä tai riisinuudeleita

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli

    2. Hienonna kevätsipuli ja chili. Paista inkivääri, valkosipuli, kevätsipuli ja chili pienessä määrässä öljyä kunnes sipulit ovat pehmenneet.

    3. Lisää currytahna sekä kalakastike ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan. 

    4. Kaada pannulle kookosmaito, vesi ja sokeri. Keitä noin 5-10 minuutin ajan. Mausta 1 limen mehulla.

    5. Kuumenna toisella pannulla öljy ja lisää katkaravut. Paista muutaman minuutin ajan kunnes ne ovat kypsiä. Pirskottele päälle limen mehua ja suolaa. 

    6. Lisää ravut curryn joukkoon ja ripottele lopuksi päälle tuoretta chiliä ja korianteria.

    7. Tarjoile riisin tai riisinuudelien kanssa.