Pad Thai
Thaimaalainen klassikkoannos Pad Thai valmistuu helposti myös kotona! Pad Thai reseptin proteiinina voit vaihdellen käyttää joko kanaa, katkarapuja tai tofua.
Katso resepti »Valmista kotitekoista pikaruokaa parhaimmillaan!
Tässä ruoassa voit käyttää niitä vihanneksia, mitä sattuu löytymään jääkaapissa – kaalia, herneitä, paprikaa.
Vinkki! Riisin tulisi olla kylmää, kun sitä paistetaan, muuten siitä saattaa tulla puuromaista!. Maistele riisiä ruoanlaiton aikana ja lisää halutessasi enemmän seesamiöljyä, soijaa tai kalakastiketta.
4 kpl lohifileetä
öljyä paistamiseen
mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä
suolaa
puolikkaan limen mehu
3 valkosipulinkynttä
2 cm tuoretta inkivääriä
2 porkkanaa
n. 250 g tuoretta parsakaalia
n. 5 dl kylmää, keitettyä riisiä
3 munaa
1 rkl seesamiöljyä
3 rkl japanilaista soijaa
1 rkl aasialaista kalakastiketta
2 viipaloitua kevätsipulia
1 tuore chili
Kääntele lohifileet seesaminsiemenissä ja mausta suolalla. Paista lohta paistinpannulla öljyssä ja purista limen mehua lohen päälle.
Raasta valkosipuli ja inkivääri hienoksi. Kuori ja pilko porkkanat pieniksi paloiksi. Pilko parsakaali kukinnoiksi ja hienonna varsi pieneksi.
Paista valkosipuli, inkivääri, porkkanat ja parsakaali muutaman minuutin ajan pannulla öljyssä, kunnes porkkanat alkavat pehmetä.
Lisää riisi ja paista vielä minuutti.
Vatkaa munat erillisessä kulhossa.
Siirrä vihannekset ja riisi sivuun pannun keskeltä ja tee keskelle tyhjä tila. Kaada munat pannulle ja paista sekoittaen noin 2 minuuttia, kunnes munat alkavat hyytyä. Sekoita paistetut munat riisin ja vihannesten joukkoon.
Sekoita seesamiöljy, soija ja kalakastike yhteen ja kaada seos paistetun riisin päälle.
Annostele riisi kulhoihin ja laita päälle pala paistettua lohta. Koristele kevätsipulilla ja tuoreella chilillä.
Thaimaalainen klassikkoannos Pad Thai valmistuu helposti myös kotona! Pad Thai reseptin proteiinina voit vaihdellen käyttää joko kanaa, katkarapuja tai tofua.
Katso resepti »