Open lasagne suppilovahveroilla

Loihdi ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen ohjeella syksyisen herkullinen avoin lasagne ja nauti Leyda-punaviinin kanssa.

Avoin lasagne Anni Paakkunainen
logo

4

logo

3 h 0 min

Avoin lasagne eli open lasagne on moderni versio perinteisestä lasagnesta. Voit tarjota sen joko alkuruokana tai pääruokana, jos teet toisen kerroksen. Annin viinisuositus syksyiselle lasagnelle on tyylikkään monivivahteinen ja hennosti yrttinen Leyda Las Brisas Pinot Noir Chilestä. Se sopii täydellisesti yhteen sienten maanläheisen maun kanssa.

AINEKSET

  • 4 lasagnelevyä

  • 250 g kirsikkatomaatteja

  • 2-3 valkosipulinkynttä

  • 250 g ricotta-juustoa

  • 4-6 siivua ilmakuivattua kinkkua

  • 250 g suppilovahveroita

  • 200 g rucolaa

  • 1-2 dl raastettua parmesaanijuustoa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 3 rkl oliiviöljyä

VALMISTUSOHJEET

    1. Huuhtele tomaatit, nosta uunivuokaan valkosipulinkynsien kanssa, mausta suolalla ja pippurilla sekä lorauta päälle oliiviöljyä. Paahda tomaatteja 200 asteisessa uunissa noin 20 min.

    2. Vatkaa sillä aikaa ricotta kuohkeaksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Laita pursotinpussiin.

    3. Paista ilmakuivattu kinkku pannulla rapeaksi ja nosta lautaselle jäähtymään.

    4. Heitä peratut sienet pannulle ja paista noin 7 minuuttia kinkunrasvassa.

    5. Mittaa isoon kattilaan reilusti vettä, mausta reilulla suolalla ja keitä lasagnelevyt aldente. Nosta pois reikäkauhalla ja valuta levyt.

    6. Kokoa annos nostamalla lautaselle lasagnelevy, pursota päälle ricottavaahtoa, nostele päälle tomaatteja ja murenna rapea kinkku päälle. Nosta vielä sienet sekä rucolaa päälle ja taita lasagnen toinen puoli täytteiden päälle.

    7. Lisää toinen kerros täytteitä ja viimeistele annos raastetulla parmesaanijuustolla sekä lorauksella oliiviöljyä. Tarjoile heti! HUOM! Lisää päälle vielä toinen lasagne levy ja täytä, jos tarjoilet pääruokana.

Anni_Paakkunainen_ja_roseeviinilasi

Ohje: Anni Paakkunainen

Ruokabloggaaja ja -kirjailija Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Herkuttelu ja nautinnot kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Leivonnassa ja kokkaamisessa suurin inspiraation lähde ovat vuodenajat sekä tuoreet sesongin raaka-aineet. Ig: @anninuunissa

www.anninuunissa.fi