Huuhtele tomaatit, nosta uunivuokaan valkosipulinkynsien kanssa, mausta suolalla ja pippurilla sekä lorauta päälle oliiviöljyä. Paahda tomaatteja 200 asteisessa uunissa noin 20 min.
Vatkaa sillä aikaa ricotta kuohkeaksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Laita pursotinpussiin.
Paista ilmakuivattu kinkku pannulla rapeaksi ja nosta lautaselle jäähtymään.
Heitä peratut sienet pannulle ja paista noin 7 minuuttia kinkunrasvassa.
Mittaa isoon kattilaan reilusti vettä, mausta reilulla suolalla ja keitä lasagnelevyt aldente. Nosta pois reikäkauhalla ja valuta levyt.
Kokoa annos nostamalla lautaselle lasagnelevy, pursota päälle ricottavaahtoa, nostele päälle tomaatteja ja murenna rapea kinkku päälle. Nosta vielä sienet sekä rucolaa päälle ja taita lasagnen toinen puoli täytteiden päälle.
Lisää toinen kerros täytteitä ja viimeistele annos raastetulla parmesaanijuustolla sekä lorauksella oliiviöljyä. Tarjoile heti! HUOM! Lisää päälle vielä toinen lasagne levy ja täytä, jos tarjoilet pääruokana.