Uunilohi on monelle tuttu ja rakastettu arkiruoka, mutta aasialaisilla kastikkeilla se saa aivan uudenlaisen sävyn. Katso ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen uunilohi ohje ja YOKO viinisuositus!
YOKO on viinisarja, jonka on luonut Master of Wine Julie Nyheim. YOKO-viinit on suunniteltu ja valmistettu sopimaan täydellisesti yhteen erilaisten aasialaisten ruokien kanssa - tulivat ne sitten Japanista, Kiinasta tai vaikkapa Thaimaasta.
noin 800 g ruodotonta lohifilettä
½ dl riisiviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl gochujang-tahnaa tai srirachaa
1 rkl sambalia
2 tl hunajaa
1 tl makeaa sinappia
1 valkosipulinkynsi murskattuna
Lisäksi
1 punainen chili renkaiksi leikattuna
kourallinen tuoretta korianteria
2 kevätsipulin vartta hienonnettuna
2 rkl suolapähkinöitä
½ limen mehu ja kuori
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla.
Kuivaa lohifile talouspaperilla ja nosta lohi nahkapuoli alaspäin pellille.
Valmista marinadi sekoittamalla kulhossa kaikki aineet tasaisesti sekaisin. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Kaada seos lohen päälle ja varmista, että kala peittyy kokonaan marinadilla.
Nosta pelti uuniin ja paista lohta 20–25 minuuttia riippuen mitä kypsyyttä tavoittelet.
Koristele valmis kala chilillä, korianterilla, kesäsipulilla, pähkinöillä ja mausta limen mehulla sekä kuorella.
Tarjoile salaatin ja riisin tai nuudelien sekä YOKO-viinin kanssa.
Ruokabloggaaja ja -kirjailija Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Herkuttelu ja nautinnot kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Leivonnassa ja kokkaamisessa suurin inspiraation lähde ovat vuodenajat sekä tuoreet sesongin raaka-aineet. Ig: @anninuunissa
Japanilaiseen ruokaan erikoistunut kokki Diego Gallardo on muuttanut Espanjasta Japanin kautta Yllästunturille yksityiseksi sushikokiksi. Tutustu Diegon vinkkeihin kotikokille sushin valmistamiseen!
Lue lisääHelppo blinitaikina valmistuu hetkessä paistovalmiiksi ilman hiivaa. Hunajaisen paahdetun punajuuritahnan kanssa tarjotut pikablinit maistuvat herkulliselta raikkaan roseekuohuviinin kanssa.
Katso reseptiLouis Roederer -samppanjan napakka hapokkuus tasapainottaa parmesanmuffinien rasvaisuutta. Ihastu viikunaiseen suupalaan!
Katso reseptiRuokavaikuttaja Anni Paakkunainen yhdisti italialaisia makuja toscanalaisen Ruffino-viinitalon viineihin.
Katso resepti