Tahmean makea ja tulinen uunilohi

Uunilohi on monelle tuttu ja rakastettu arkiruoka, mutta aasialaisilla kastikkeilla se saa aivan uudenlaisen sävyn. Katso ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen uunilohi ohje ja YOKO viinisuositus!

Tahmean makea ja tulinen uunilohi_anninuunissa
logo

4

logo

3 h 0 min

Uunilohi aasialaisella twistillä

AINEKSET

  • noin 800 g ruodotonta lohifilettä

  • ½ dl riisiviinietikkaa

  • 2 rkl soijakastiketta

  • 1 rkl gochujang-tahnaa tai srirachaa

  • 1 rkl sambalia

  • 2 tl hunajaa

  • 1 tl makeaa sinappia

  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna

Lisäksi

  • 1 punainen chili renkaiksi leikattuna

  • 2 kevätsipulin vartta hienonnettuna

  • 2 rkl suolapähkinöitä

  • ½ limen mehu ja kuori

VALMISTUSOHJEET

    1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla.

    2. Kuivaa lohifile talouspaperilla ja nosta lohi nahkapuoli alaspäin pellille.

    3. Valmista marinadi sekoittamalla kulhossa kaikki aineet tasaisesti sekaisin. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Kaada seos lohen päälle ja varmista, että kala peittyy kokonaan marinadilla.

    4. Nosta pelti uuniin ja paista lohta 20–25 minuuttia riippuen mitä kypsyyttä tavoittelet.

    5. Koristele valmis kala chilillä, kesäsipulilla, pähkinöillä ja mausta limen mehulla sekä kuorella.

    6. Tarjoile salaatin ja riisin tai nuudelien sekä YOKO-viinin kanssa.

Anni_Paakkunainen_ja_roseeviinilasi

Ohje: Anni Paakkunainen

Ruokabloggaaja ja -kirjailija Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Herkuttelu ja nautinnot kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Leivonnassa ja kokkaamisessa suurin inspiraation lähde ovat vuodenajat sekä tuoreet sesongin raaka-aineet. Ig: @anninuunissa

www.anninuunissa.fi