Metsästäjän patee

Hirvi on suomalaisten rakastamaa riistaruokaa. Metsästäjän pateessa hirvenliha ja sienet muodostavat herkullisen yhdistelmän.

patee
logo

8+ HLÖ

logo

1 h 0 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 500 g hirvenjauhelihaa

  • 1 (80 g) sipuli

  • 2–3 valkosipulinkynttä

  • 300 g broilerinmaksaa

  • ½ l suppilovahveroita

  • 4 keltuaista

  • 2 dl kuohukerma

  • 2 rkl vehnäjauhoja

  • 2 tl suolaa

  • ½ tl mustapippuria

  • 2 rkl silputtua tuoretta timjamia

VALMISTUSOHJEET

    1. Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista sipulit ja pilkottu broilerinmaksa pannulla. Anna jäähtyä. Kiehauta suppilovahverot pannulla.

    2. Pyöräytä maksa ja sienet monitoimikoneessa karkeaksi seokseksi. Sekoita keskenään keltuaiset, kerma, jauhot ja mausteet. Lisää hirvenliha ja munaseos monitoimikoneeseen. Sekoita massa tasaiseksi.

Vuokaan

AINEKSET

  • noin 100 g ilmakuivattua pekonia eli pancettaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Voitele patee- tai uunivuoka voilla ja vuoraa hyvin ilmakuivatulla pekonilla. Laita murekemassa vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Patee on valmis, kun hammastikkuun ei tartu mitään kypsyyttä kokeiltaessa

      Jäähdytä ja tarjoile cumberland-kastikkeen tai karpalohyytelön kanssa.

Resepti

Ruokatoimittaja Tiina Rantanen