Metsästäjän patee
Hirvi on suomalaisten rakastamaa riistaruokaa. Metsästäjän pateessa hirvenliha ja sienet muodostavat herkullisen yhdistelmän.
AINEKSET
AINEKSET
500 g hirvenjauhelihaa
1 (80 g) sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
300 g broilerinmaksaa
½ l suppilovahveroita
4 keltuaista
2 dl kuohukerma
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl silputtua tuoretta timjamia
VALMISTUSOHJEET
Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista sipulit ja pilkottu broilerinmaksa pannulla. Anna jäähtyä. Kiehauta suppilovahverot pannulla.
Pyöräytä maksa ja sienet monitoimikoneessa karkeaksi seokseksi. Sekoita keskenään keltuaiset, kerma, jauhot ja mausteet. Lisää hirvenliha ja munaseos monitoimikoneeseen. Sekoita massa tasaiseksi.
Vuokaan
AINEKSET
noin 100 g ilmakuivattua pekonia eli pancettaa
VALMISTUSOHJEET
Voitele patee- tai uunivuoka voilla ja vuoraa hyvin ilmakuivatulla pekonilla. Laita murekemassa vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Patee on valmis, kun hammastikkuun ei tartu mitään kypsyyttä kokeiltaessa
Jäähdytä ja tarjoile cumberland-kastikkeen tai karpalohyytelön kanssa.
Resepti
Ruokatoimittaja Tiina Rantanen