Ripasso-punaviini - millaisesta viinistä on kyse?
Italialaista Ripasso-punaviiniä voidaan kutsua kuuluisan Amarone-viinin pikkuveljeksi. Tutustu tarkemmin, mitä Ripasso-viini oikein on ja miten se liittyy Amaroneen.
Lue lisää »Onnea vuoden punaviini luomuna, Antiche Terre -viinitalon Ripasso sekä valkoviinikisan mitalistit. Tutustu voitokkaisiin viineihin!
Viinilehden Vuoden luomu punaviiniksi 2024 valittu Antiche Terre Ripasso Mezzo Monte Organic on eloisan harmoninen ripasso, kuten tuomaristo voittajaa luonnehtii. Onnea Vuoden punaviini luomuna!
Avoin, erittäin vivahteikas ja muheva tuoksu, jossa on kuivattuja hedelmiä, paahteista mausteisuutta ja orastavaa nahkaisuutta. Melko täyteläisestä mausta löytyy tuoksun aromien lisäksi muhevaa maaperän multaisuutta, kypsiä tummia marjoja ja yrttisyyttä. Pehmeä tanniinisuus ja kypsän marjainen hapokkuus ryhdittävät viiniä. Monivivahteinen ja eloisa jälkivaikutelma on hennosti suuta supistava, yrttinen ja jännittävällä tavalla kukkainen.
"Antiche Terre Ripasso Mezzo Monte Organic herkisti tuomariston makuhermot erittäin harmonisella, mehukkaalla ja – tiiviydestään huolimatta – moniulotteiselle olemuksellaan" – Viinilehti
Viisi tähteä = tyylikäs huippuviini LÖYTÖ
Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini aromikkaiden tummien liharuokien ja kovien, suolaisten juustojen seuraan.
Naapurusten Luciano Sancassanin ja Deganin perheen unelmasta syntyneellä Antiche Terre Veneten tilalla osataan niin Ripasson kuin Amaronen valmistus. Viinitalon Amarone valittiin Viinilehden Vuoden punaviiniksi 2021
Avoin, aromaattinen ja sävyltään hyvin vihreä tuoksu, jossa on nokkosta, mustaherukkapensasta ja karviaista. Kuivassa maussa on tuoksun aromien lisäksi sitruksisuutta, kypsää valkoherukkaa, omenaa ja mineraalisuutta. Eloisa sitrusmainen hapokkuus tuo suutuntumaan napakkuutta. Hieman suuta supistava jälkivaikutelma nostaa veden kielelle.
Viisi tähteä = tyylikäs huippuviini LÖYTÖ
Ruokasuositus: Aromikkaat kala- ja äyriäisruoat erityisesti savustettuna.
Herkullisen hedelmäinen ja aromikas tuoksu, jossa on kypsää valkoherukkaa, persikkaa, omenaa sekä mineraalisuutta. Keskitäyteläisessä, kuivassa maussa on lisäksi limetin vivahdetta, yrttisyyttä ja hentoa pippurisuutta. Runsas hapokkuus ja sitä korostava, kieltä kutitteleva hiilidioksidisuus ryhdittävät makua. Pitkä, luonteikas, hieman suuta supistava, hennon pippurinen ja yrittinen jälkimaku nostaa veden kielelle.
Viisi tähteä = tyylikäs huippuviini LÖYTÖ
Ruokasuositus: Täyteläiset punalihaiset kalaruoat ja äyriäiset. Myös selkeämakuiset vaaleat lihat.
Viinilehden Vuoden luomuviinien valintaa varten tuomaristo (Juha Berglund, Pia Nisén, Antti Rinta-Huumo ja Tomi Salonen) arvioi vakio- ja tilausvalikoiman luomuviinejä, jotka maahantuojat olivat ilmoittaneet kilpailuun. Viinien pullohinnan yläraja oli 30 euroa. Vajaat 200 viiniä maistettiin sokkona useassa esikarsintatastingissa, joista finaalipöydän sokkomaistoon päätyi 23 valkoviiniä ja 23 punaviiniä.
Italialaista Ripasso-punaviiniä voidaan kutsua kuuluisan Amarone-viinin pikkuveljeksi. Tutustu tarkemmin, mitä Ripasso-viini oikein on ja miten se liittyy Amaroneen.
Lue lisää »Biohof Pratschin viinitalo Weinviertelissä eteläisessä Itävallassa keskittyy laadukkaiden luomuviinien valmistukseen.
Tutustu brändiin »Tutustu, mitä Sauvignon Blanc -viinien pioneeri Bill Spence kertoo maansa viineistä - ja erityisesti aromikkaista Sauvignon Blanc -valkoviineistä.
Lue lisää »Viinilehden Vuoden punaviini 2021 tulee Pohjois-Italiasta. Harmoninen, luonteikas ja suunmyötäisen mehukas Amarone hurmasi Viinilehden tuomariston kertaheitolla. Tutustu voittajaviiniin!
Lue lisää »